Nejste přihlášen/a.
Již několirát jsem viděl na osobním vozidle RZ v tomto tvaru - bylo to čerrné písmo na bílém podkladu.
Např. dnes naposledy.
KL5 a pak 2 čísla a potom dvě písmena. - tu čtyřznakovou kombinaci si již nepamatuji.
Ale na přání to není ta má na osobním vozidle 8 znaků, ale tady bylo sedm.
Např. praha má příklad 6AD a čtyři čísla.
Ale tady na místě číslic byla i písmena a i ten začátek je divný.
Co je to tedy za RZ?
A lze zjistit z jakého je kraje?
Tak dnes když jsem stál na zastávce zase kolem mě "prosvištělo" auto s touto RZ.
Stačil jsem pouze zaregistrovat, že začínala na EL4 a byla česká - vozidlo bylo černé.
Možná to minulé bylo taky EL4.
Ale tu další čtypísmennou kombinaci písmen a číslic jsem nestačil zaregistroval - vím jen, že byly čtyři.
Elektromobily mají:
KL5 a pak 2 čísla a potom dvě písmena
Formát odpovídá běžné značce (první písmeno kraj [K = Karlovarský kraj], dále alespoň 1 číslice ve značce a jinak libovolné znaky/číslice do celkového počtu 7).
Jak: První písmeno kraj...
Písmeno kraje je u momentálně vydávaných značek na druhém místě. Značka by tedy v současném systému spadala pod Kraj Liberecký. akorát se takové kombinace nevydávají.
Já všude čtu jen: První písmeno zleva = kraj. Tedy ano, nemám pravdu v tom, že značka by patřila pod Liberec. Problém je v tom, že první písmeno zleva je u všech značek, které jsem kdy viděl na 2. místě (nepočítám značky speciální, na přání apod.). Jedinou značku běžného typu s černým písmem na bílém pozadí a mající 7 znaků začínající písmenem jsem viděl ve vyhlášce A00 0000 . Ano, formát oddpovídá běžné značce. Jen nějak nemůžu najít jedninou zmínku o tom, že by se vydávaly. V Praze se začlo sérií 1A0 xxxx a teď jsme někde u 7AT xxxx. Krom značek na přání (s jiným počtem znaků a za jiný peníze) se asi nikdo se značkou mimo pořadí nedělá?
Co to není:
1) starý formát československých SPZ - tam nebyla na konci písmena
2) nový český formát - už jsi to popsal sám
3) nový slovenský formát - nemá kombinaci KL pro okres
4) nový polský formát - nemá KL5 na počátku
5) starý nebo nevý maďarský formát - nemají na konci písmenovou skupinu.
6) rumunský systém - nový nemá KL, starý začínal čísly
7) Turecko - začíná čísly
... a tak by se dalo pokračovat, můžše prohlídnout WiKi jak českou tak i zahraniční. Začít například zde: cs.wikipedia.org/...
Podle mne, pokud nevíš co bylo v modrém proužku (nebo na jeho místě), tak u této kombinace je malá pravděpodobnost že to odhalíš.
Tak KL nebo EL je velký rozdíl.
Co je EL a jaký má formát už je vysvětleno v jiném zdejším příspěvku.
Jen doplním, že EL mohou vedle elektroaut používat i vodíková auta nebo hybridy s těmito pohony.
Jinak ta značka 55 AA bude známa mnoha počítačovým lidem, protože ta hodnota se často používá jako magické číslo, že daný bloku obsahuje platná data.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.