Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuju poradit s jedním problémem. Už 2 roky stojí u nás před domem auto. Někdo ho tu nechal po festivalu, auto překáželo a někdo o poodtáhl o kus vedle nicméně auto se stlao hnízdem bezdomovců a různých jiných existencí a blokuje i parkovací místo. Podvozek se rozpadl, výfuk se válí po zemi a auto stojí opřené o kameny. Policii to nezajímá, prý s tím nemůže nic dělat, není to bráno jako vrak protože to nehořelo, bohužel nikdo si netroufne v obytné čtvrti to zapálit. Likvidace když nejste majitel není možná. Nevíte jak poradit co s tím? Díky
Moje oblíbená rada - po nedělním obědě slijete olej z řízků do petky, polijete přední nápravu v oblasti převodovky-motoru. Nahlásíte na měšťáky nebo obec "obecné ohrožení životního prostředí" - vůz stojící na daném místě - vrak - začal chcát olej. Je to ekologická hrozba a musí se ihned odstranit.
stir, musíte počkat na novelizaci zákona, která ještě není v prvním čtení. Osobně se domnívám, že půl roku bez techničáku je málo na prohlášení vraku.
Kdysi jsem starou škodovku rozsekal sekerou. Poradil mi to známý: "vem sekeru, odsekej sloupky, sundej střechu, rozšvihni práhy a normálně to rozpul". Tenkrát jsem mu nevěřil, ale fakt to jde. Musí se samozřejmě pracovat s brýlemi, v rukavicích a botách s ocelovou špičkou ..
Jenže tady nejde o to, jak auto zlikvidovat. Ano, sekerou jsem taky kdysi rozsekal starou tisícovku, ale co si budeme nalhávat, Tatra s drapákem je na podobné účely ,,nepatrně´´ rychlejší a efektivnější.
Tady jde o legislativu - to auto je něčí majetek, takže nelze jen tak jít po sídlišti a říct - hele vrak a rozmydlit to sekerou. Ale ten nápad s olejem od Jmlc je úžasný - dávám body a pamatuju si !
Tou tatrou si nejsem jistý, viděl jsem skupinku romských demontážníků a šlo jim to opravdu velmi rychle ...Sekery,kladiva,pily a nůžky na plech...
Ano, ano. To je snad jediná výhoda oblastí osídlených etnikem magnetů. Cokoliv kovového (čti zpeněžitelného) na ulici dlouho nezaclání. Zato cokoliv jiného se tam zase kupí natolik, že to přijde na miliony a poradí si s tím jen bagry. ustecky.denik.cz/...
Chce to být neodbytný...už jsem to tu psal na tohle téma aspoň 2x...zavolat policajty, ať si to odtáhnou...vrak je to v momentě kdy to nemá SPZky a stojí to tam delší dobu...A jestli se k tomu nemaj, tak pohrozit medializací nebo nadřízenými...osvědčený způsob...není sice košer...ale mají co chtějí
Ono je to krapet jinak.
1-záleží kdo podá stížnost
2- kdo je viník!
Zkrátka a jasně-je to stejné jak v minulosti (ořed rokem 1990!)-všichni jsme si rovni,ale někteří jsou rovnější!
Až tak jednoduchý to neni, jen stát bez značek ještě neni vrak...
Překážku provozu nebo ekologickou hrozbu úřady musí řešit hned... Je lepší nevyrábět je před policajtama/ kamerama
krtku, ujištuji Vás, že to tak není snadné.
Policie s tím nic nenadělá, i když to vysílají všechny televize. Je nějaký právní postup, který se musí v demokracii dodržet..
řešil jsem tuhle situaci 2x a 2x podle toho co jsem napsal výše...to že nemáte vyřídilku, za to já nemůžu...to už je váš problém..A že už jsem už vyřizoval ledasco...Jak říká jeden můj kamarád, který to s úřadama taky umí a nepáře se s nima... "Já se domluvím s každým. A pokud se nechcete domluvit, tak si zapamatujte, že já vždycky dosáhnu svého". Zní to teď divně, ale bohužel na ty ouřady to jinak nejde. Zkušenosti
Krtku a není to tím,že uplynuly patřičné lhůt a ne Vaším neustálým stěžováním.hádáním atd na úřadu? Žádný úředník si jen tak z pelzíru a že jej nějaký otravný člověk o něco uhání nedovolí udělat něco protizákonného!
úředník, může dělat jen to, co mu dovolí zákony. Proč již měsíc stojí vozidlo na silnici 1. třídy číslo 36 v Pardubicích?
tam jak stojí policisté? Páč to zákon nedovoluje jen tak odtáhnout.
Další auto stojí u Vitany, má za oknem desítky lístků od policie a stále tam stojí.
Nejde jen tak odtáhnout...
diesel: ne...zavolalo se poprvé, že auto zavazí na parkovišti..policajti reagovali, že dokud to má značku, není to vrak...tak nějakej dobrák (i když bych chtěl říct, že jsem to byl já, tak mě někdo předběhl) značku vyhodil někde do pá, zavovali se znovu...a na další den auto nebylo...hotovo šmitec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.