Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje po výměně žhaviček

Od: petrrr* odpovědí: 17 změna:

Zdravím všechny.

Rád bych se vás zeptal na radu. Mám Nissan Primera 2.0D r.v.95. Před zimou auto startovalo krásně, ale když přituhlo, tak už jsem musel několikrát točit abych nastartoval. Bohužel mi finance nevycházely abych mohl zakoupit nové žhavičky. Nyní když jsem žhavičky zakoupil a vyměnil za staré tak motor točí, ale nenaskočí. Skončil jsem u toho, že jsem vybil baterii. Čím to může být?

Předem díky všem za radu Petr

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x

A opravdu jde na ně napětí? Změřil jste to?

petrrr*
hodnocení

Tak to nemám jak změřit. Všechno je přesně napojené jak bylo, takže nevím kde by se mohla stát chyba.

mirek*
hodnocení

0x

ASI MÁŠ V NÁDRŽI VYSRÁŽENOU VODU A NĚKDE TI TO ZAMRZLO.DEJ AUTO DO TEPLÉ GARÁŽE A DO NÁDRŽE NALIJ ADITIVUM.

petrrr*
hodnocení

Jsem nezkušený, takže bych v prvé řadě chtěl vědět co je ADITIVUM a za druhé nemám možnost umístění do garáže.

nespokojenyurednik

aditivum je to, co se přidává do paliva, aby se upravili jeho chemické vlastnosti...například d i výtěžek řepky olejky získaný jejím lisováním a následě aditivovaný je aditivum...*smich*

petrrr*
hodnocení

Díky za odpověď aspoň se něčemu přiučím.

ar*
hodnocení

0x

Pokud do poslední chvíle startoval i se starýma žhavičkama a za předpokladu že nové jsou OK tak mrkněte jestli se náhodou "neposunul" konektor u žhavícího relátka popřípadě jestli není prasklá pojistka.

Jestli auto nejezdilo a stálo překontrolujte jestli se "nevysrážel parafín" v naftě.

petrrr*
hodnocení

Tak do poslední chvíle nejezdilo. Nějakou dobu stálo. Jak můžu zkontrolovat zda-li se "vysrážel parafín" v naftě.? Možná hloupý dotaz, ale nejsem opravdu tak zběhlý. Díky za pochopení

hodnocení

0x

Kdy si, pred vymenou zhavicu, startoval naposled?

Nastartoval si?

Jak dlouho Te ted po vymene sviti kontrolka zhaveni?

doplněno 02.02.10 17:32:

Sorry. Ale NEJAKOU DOBU STALO je odpoved jak od skolaka. Jestli tu chces poradit, tak taky musis nabidnout nejake informace.

Nemusi to startovat kvuli palivu, kvuli zhaveni, kvuli spatnym tryskam, kvuli spousta vecem. Ale na to jsou potreba informace...

petrrr*
hodnocení

Tak stojí zhruba měsíc. Když jsem posledně startoval, tak to bylo sice až na potřetí, ale přeci. Kontrolka žhavení svítí zhruba stejně jako předtím asi 5s

ar*

Tu zatuhlou naftu poznáš třeba ve filtru na naftu ,vypadá jako sádlo jak tady někdo jednou posal.a pokud auto stálo mněsíc tak je to pravděpodobné bez přidání aditiva.

petrrr*
hodnocení

Není proč psát sorry. Já to plně chápu. Auto jezdilo přesně před měsícem, když bylo teplo a tudíž nebyl problém nastartovat. Pokud byly teploty pod 0, tak auto nestartovalo nebo když bylo štěstí, tak nasratovalo až po několikátém nažhavení. Co dalšího potřebujete vědět tak se ptejte a já se pokusím co nejlépe odpovědět.

ar*

Pokud jsi měl problémy se startováním kolem nuly tak to nemusí bejt problém jen v žhavičkách , ale taky v tlaku ve válcích. Vem ty staré žhavičky a jednu podruhé odzkoušej na baterii jastli jsou opravdu špatné a problém byl v nich.

petrrr*
hodnocení

Ty staré žhavičky byly komplet černé.

ar*

Na barvě nezáleží po dvou třech nastarováních budou i nové černé. Záleží jestli žhavily. prostě jednu podruhé přidělej na baterku. Tělo svíčky na - a tam kde je ten závit na + Pokud je žhavička v pořádku tak se rozpálí do červena. Hlavně to nedrž za tu špičku nebo se popálíš.

abdul*
hodnocení

0x

Chyba nejsou žhavicí svíčky...diesel startuje i bez nich,tady pokud není zrovna mínus dvacet.Je potřeba hledat jinde.

mirek*

PROSTĚ TO JE ZAMRZLÉ NIC VÍC-JE ZYTEČNÉ SE OTOM DÁL BAVIT,KDYŽ TO NEDÁŠ DO TEPLA TAK VYJEDEŠ AŽ V KVĚTNU*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]