Mám Touareg 3.6 Fsi, 2007, a při mém pobytu na Slovensku jsem cítil někdy náhle během jízdy (někdy i za studeného motoru hned po startu), jakoby se mi změnila dynamika motoru. Motor se choval jakoby tvrdě, snížil se trochu výkon, při přidání plynu tam byla taková tvrdá reakce, takové prodlení, které mělo za následek jemné cuknutí. Úplně to samé dělalo při sundání nohy z plynu! Sporadicky auto mělo během jízdy divný nepravidelný chod. Auto dokonce začalo při mém pobytu na Slovensku i kouřit, skoro jako diesel a to byla poslední kapka. Měl jsem podezření, že jsem natankoval nekvalitní benzín. Proto jsem to chtěl řešit přes servis.
1.servis: vyměnil vzduchový filtr. Chtěl jsem jsem i palivový, ale říkali, že ten se nemění. Kromě toho mi diagnostikovali špatnou lambdu sondu na prvních třech válcích. Výpis z diag jsem neviděl.
2. servis: Šel jsem tam s tím, že chci ověřit tu lambdu sondu, kromě toho jsem chtěl vyřešit ten snížený výkon a kolísání otáček za studena. Mám od nich výpis z diag. Špatnou lambdu sondu nepotvrdili, svíčky se také na diag neobjevili, ale zato mi udělali tyto věci:
Motor bol precisteny napojenim palivoveho systemu na nadobku so specialniou chemiou, ktora rozpusta uhlikove usadeniny, samozrejme sposobom, ktory je setrny a system nezanasa. Cize spalovacie komory, piesty, trysky atd. su cistejsie. Klapka EGR ventil bol von, bol vycisteny manualne, rovnako krokovy motorcek bol von a vycisteny, sviecky vypalene a precistene (3 z nich boli tiez slabo dotiahnute ako som spominal). Mimochodom na krokovom motorceku si mechanik vsimol odspodu elektricky konektor, ktory nie je zapojeny ani nie je zalsepeny . Bud to ma byt original, cize je regulovany len cez tlakovu hadicku alebo je tam pouzity z ineho vozidla? Ako prve odporucame vymenu sviecok (boli v dost zlom stave) + vymenu autobaterie (napojili sme ju na tester a vykazuje len 36% zivotnosti).
Musel jsem nyní odjet domů. Zajímavé je však to, že auto dnes ujelo přes 500 km bez jakýchkoli problémů, hladce, žádný snížený výkon, ráno bez kolísání otáček, ale najednou cca 1 km před domovem, opět citově znatelná a náhlá změna výkonu a dynamiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.