Dobrý den, v pátek jsem zakoupil vůz Škoda Felicia 1.3 mpi, s vozem jsem ujel od prodeje cca 25 km, když mi výlétla teplota chladící kapaliny na maximum (byl jsem uz doma) nechal jsem tedy motor vychladnout, otevrel nadobu chladicí kapaliny a zjistil jsem, že tam žádná není. Dolil jsem tedy chladící kapalinu a došlo ke zjištění, že prokapává v místě spojení motoru a výfuku, dále jsem zjistil, že kapalina teče proudem přímo z výfuku... Chci se zeptat, čím to může být způsobené a na kolik může přijít oprava. S prodávajicím jsem si psal a přesto, že mě před nákupem ubezpečoval, že vůz je ve velmi dobrém stavu (to mám písemně), tak z něho následně vypadlo, že chladící kapalinu doléval (to už si říkám, že asi v tak dobrém stavu vůz nebyl, mám O3 a nikdy jsem ji nedoléval) Mám kupní smlouvu, ve které jsou napsány závady na vozidle: sjeté pneu + nefunční centrální zamykání. Prodávajícího jsem kontaktoval a mám zjistit, na kolik přijde oprava... každopádně mám dilema, jestli auto vůbec tahat do servisu (samo tam nedojede) nebo prostě odstoupit od kupní smlouvy.
Pokud si to chceš nechat jako nákupní tašku a stálo to přiměřenou cenu,vůbec nepřemýšlej nad opravou motoru.Na vrakovištích jsou dobrých motorů haldy,seženeš ho za pár korun a za odpoledne ti ho kamarád přehodí a jezdíš.S bývalým majitelem se dohodni,že ti zaplatí poloviční náklady opravy a servisu se vyhni obloukem.
asd1
jj, opravovat nemá smysl, leda že by sis to dělal sám... Jednodušší a levnější je sehnat jiný motor a přehodit.. Musíš dodržet stejný typ motoru jako v techničáku. Nejspíš těsnění pod hlavou.. Pokud se s tim nechceš babrat a neni to shnilý, tak to vrať (pokud bude ochotný to vzít zpátky Nebo ukecej slevu...
Vzhledem ke stáří vozu bude záležet pouze na dobré vůli prodávajícího. Jinak to, že z toho všude teče voda a ty si toho všimneš až doma svědčí o tom jak byla provedena kontrola před koupí...
Pokud máš písemně od prodávajícího, že je vůz v dobrém stavu a teče motorem voda, tak je to skrytá závada a důvod k odstoupení od smlouvy myslím. Navíc, pokud únik prodejce dodatečně přiznává, že o tom věděl před koupí. Tady není co řešit.
Teoreticky ano, prakticky pokud bude tvrdit že to bylo v pořádku a jde o běžné opotřebení tak máš smůlu Ono ruplé těsnění hlavy po nějakých 20 letech/ 500kkm běžné opotřebení je...
Tazatel tvrdí, že mu prodejce přiznal, že už to dělalo před prodejem, přičemž ve smlouvě má, že je auto v pořádku (relativně samozřejmě). Takže prodejce zatajil tuto závadu. Jak to ale teď doložit je otázka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.