Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda Felicia, špatný nakup

Od: petrtim* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, v pátek jsem zakoupil vůz Škoda Felicia 1.3 mpi, s vozem jsem ujel od prodeje cca 25 km, když mi výlétla teplota chladící kapaliny na maximum (byl jsem uz doma) nechal jsem tedy motor vychladnout, otevrel nadobu chladicí kapaliny a zjistil jsem, že tam žádná není. Dolil jsem tedy chladící kapalinu a došlo ke zjištění, že prokapává v místě spojení motoru a výfuku, dále jsem zjistil, že kapalina teče proudem přímo z výfuku... Chci se zeptat, čím to může být způsobené a na kolik může přijít oprava. S prodávajicím jsem si psal a přesto, že mě před nákupem ubezpečoval, že vůz je ve velmi dobrém stavu (to mám písemně), tak z něho následně vypadlo, že chladící kapalinu doléval (to už si říkám, že asi v tak dobrém stavu vůz nebyl, mám O3 a nikdy jsem ji nedoléval) Mám kupní smlouvu, ve které jsou napsány závady na vozidle: sjeté pneu + nefunční centrální zamykání. Prodávajícího jsem kontaktoval a mám zjistit, na kolik přijde oprava... každopádně mám dilema, jestli auto vůbec tahat do servisu (samo tam nedojede) nebo prostě odstoupit od kupní smlouvy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Může to být těsnění pod hlavou. Nebo třeba díra v bloku.

vernon
Spíš to těsnění.

hodnocení

0x
Vypada to na těsnění pod hlavou
Počítam oprava 6-10 litru zaleží na tom kdo a kde to bude dělat a co se vše najde až se to rozebere

smutnyklaun*
hodnocení

0x

Pokud si to chceš nechat jako nákupní tašku a stálo to přiměřenou cenu,vůbec nepřemýšlej nad opravou motoru.Na vrakovištích jsou dobrých motorů haldy,seženeš ho za pár korun a za odpoledne ti ho kamarád přehodí a jezdíš.S bývalým majitelem se dohodni,že ti zaplatí poloviční náklady opravy a servisu se vyhni obloukem.

asd1

jj, opravovat nemá smysl, leda že by sis to dělal sám... Jednodušší a levnější je sehnat jiný motor a přehodit.. Musíš dodržet stejný typ motoru jako v techničáku. Nejspíš těsnění pod hlavou.. Pokud se s tim nechceš babrat a neni to shnilý, tak to vrať (pokud bude ochotný to vzít zpátky ;) Nebo ukecej slevu...

mathew
hodnocení

0x
Vzhledem ke stáří vozu bude záležet pouze na dobré vůli prodávajícího. Jinak to, že z toho všude teče voda a ty si toho všimneš až doma svědčí o tom jak byla provedena kontrola před koupí...

hodnocení

0x

Pokud máš písemně od prodávajícího, že je vůz v dobrém stavu a teče motorem voda, tak je to skrytá závada a důvod k odstoupení od smlouvy myslím. Navíc, pokud únik prodejce dodatečně přiznává, že o tom věděl před koupí. Tady není co řešit.

automix.denik.cz/...

asd1

Teoreticky ano, prakticky pokud bude tvrdit že to bylo v pořádku a jde o běžné opotřebení tak máš smůlu ;) Ono ruplé těsnění hlavy po nějakých 20 letech/ 500kkm běžné opotřebení je...

Tazatel tvrdí, že mu prodejce přiznal, že už to dělalo před prodejem, přičemž ve smlouvě má, že je auto v pořádku (relativně samozřejmě). Takže prodejce zatajil tuto závadu. Jak to ale teď doložit je otázka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]