Nejste přihlášen/a.
Vlastním vozidlo opel vectra caravan,r.v.2008 1,9 tdi. Minulý týden jsem ho přivezla ze servisu,kde mi opravovali světlo u řidiče,jen co jsem dojela domů nesvítilo mi světlo u spolujezdce. Tam je ale velmi špatný přístu,tak jsem žárovku nemohla vyměnit. Dvakrát jsem s ní ještě jela krátkou vzdálenost a ve čtvrtek jsem s ním normálně přijela a zaparkovala ho. Včera jsem si něco nesla do auta a najednou nefungoval centrál.Nakonec se auto po zatřepáním klíčku zamknulo. Ráno však bylo odemčené a při zkoučení nastartování auto jen zahučelo a zablikala porucha motoru na přístrojovce...nerozsvítili se však žádné jiné signalizace ani displej počítače nic.Pokoučela jsem se něco zjistit na internetu,ale bohužel nikde nic podobného jsem nenašla. Napadl mě jen klíček a nefunkční baterka v něm.Odpoledne mi přišla sousedka říct,že mi blikají varovná světla...Blikala však jen zadní,přední nikoliv a nešla nijak vypnout. Auto na nic nereagovalo. Musela jsem tedy odpojit bateii. Volala jsem tudíč do toho servisu co může s autem být a tam mi řekli at dobiji baterii,že to snad bude tím. Baterie je ale nová,stará jen tři měsíce. Jsem nyní úplně bezradná co s autem,potřebuji ho skoro denně na rehabilitace a nedokážu ho ani odvézt do servisu,když je úplně nefunkční... Poradí mi někdo co by s tím mohlo být nebo kvalitní servis v okolí Kadaně. Nejlépe s možností přijet na místo a podívat se na vůz.,třeba napíchnout ho na počítač,pokud se vůbec ukáže?
Děkuji všem za rady
Pravděpodobně bude vybitá baterka (jak tu už bylo uvedené),
Ale ještě je možné zkusit baterku znovu připojit a vyzkoušet jestli se něco nezměnilo.
Pokud je baterka odpojená delší dobu, tak bude pravděpodobně vymazaná paměť řídící jednotky a mohlo by to začít fungovat jinak, možná i dobře.
Doporučuji tento postup: Ještě před připojením baterky dát klíč do zapalování a zapnout zapalování, klidně i otočit klíčkem až na start - to zaručí smazání paměti (ale nesmaže to případné chybové kódy). Potom zapalování vypnout a vyndat klíč ze spínací skříňky. Nyní je možné baterku připojit a při tom zkontrolovat jestli jsou dobře utažené svorky na obou pólech baterky.
Ještě před pokusem o start je možné zkusit zapnout světla - ta jdou zapnout i když není klíč ve spínací skříňce a ukáží jestli je baterka vybitá. Pokud by svítila, tak je baterka v pořádku. Světla samozřejmě po této zkoušce ihned vypnout, aby baterku nevybíjela.
Jestli je baterka vybitá a auto sice nestartuje, ale chová se normálně, tak je možné poprosit některého souseda aby pomohl auto nastartovat pomocí startovacích kabelů - pokud se to podaří, tak můžete s autem zajet do servisu, kde ho zkontrolují a dají do pořádku.
Vezmi si 2 dvoumetrové kamarády a zajeď taxíkem k těm umělcům do servisu-na jejich účet samozřejmě..Řekni jim,kde auto stojí,dej jim klíče a ať ho laskavě uvedou do provozuschopného stavu.Pokud se jim to nebude líbit,oni už si ti 2 kamarádi najdou způsob,jak je přesvědčit.Na lemply,kteří dokáží akorát odpálit řídící jednotku při opravě světlometu,totiž nic jiného neplatí.Neboj se jich.
Děkuji vám všem za odpověď. Baterie je nyní na nabíječce a uvidím co to udělá až auto zkusím nastartovat.
Když jsem měnila starou za novou na jaře,tak ale svítily všechny kontrolky a nic se nevypínalo jako nyní. Nyní bliká palubovka s kontolkama...ty hned po pár zablikání zmizí a svítí jen ta porucha motoru a auto hučí. Bude to něco vážnějšího. Napíšu znovu až se nabije a zkusím nastartovat...Hezký den všem
Tak jsem dnes dobitou baterii dala zpět do auta a zkusila dát klíček do spínačky a otočit. Budíky pouze zablikaly a opět se ukázala pouze oranžová ikona motoru,samozřejmě to ani nechytlo. Takže se nedostanu ani do servisu a auto je na odtažení. Mohli mi v servisu něco pokazit,když mi opravovali světlo u kterého se pálili kontakty?
Věděl by nyní někdo co s tím pravděpodobně je?
Děkuji všem za odpovědi
Děkuji vám za zajímavé odpovědi.
Sehnala jsem kousek od nás servis
,který mi dnes přijede napíchnout diagnostiku a doufám,že se uvidí co s tím opravdu je
. Potom se s vámi podělím o informaci.
Ramada se už 10 dní neozvala - i přes ujištění, že dá vědět, jak to dopadlol
Že by auto, kvůli výměně žárovky, nakonec skončilo na vrakovišti a Ramadu z toho trefil šlak?
Ramado, jestli ještě žiješ, tak napiš co je s autem. Majitele aut takové věci zajímají, a za to, že se snažili poradit si zaslouží vědět, jestli některá z těch rad nějak pomohla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.