Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestaruje motor

Od: martinmartas® odpovědí: 8 změna:
Zdravím, na vozidle volkswagen passat 2,0tdi mi blikala kontrolka žhavení motor stracel výkon, a asi po pár metrech motor vypnul. Když jsem chtěl nastartovat tak už nenastartuju, točí motor ale nenastartuje, svítí kontrolka motoru a baterie. Rozvody jsou měnene i olej před měsícem. Nevíte někdo co to je za chyba?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Osobně bych odpojil vodič na baterii na plusu nebo mínusu (co se líp odpojuje) na minutu či dvě, znovu připojil a otočil klíčkem na polohu před startovním. Pokud budou svítit/blikat některé kontrolky jako předtím, bylo by dobré napíchnout diagnostiku na chyby, ulehčí to hledání závady. Můžeš zkontrolovat (odpojit a znovu zapojit) veškeré dostupné el. konektory a těsnost/neporušenost hadiček na ovládání podtlakem. Pozor při odpojování/připojování baterie na zamknutí auta(nechat otevřené dveře) a u autorádia to může chtít zadat bezpečnostní kód!

mathew
hodnocení

1x

Víme, je to rozbitý. Takže servis, kde udělají diagnostiku a zjistí co přesně tomu je.

hodnocení

0x

Automobil je složitý stroj a je tam u něho i hodně podmínek aby fungoval...

Zpravidla je třeba trochu dost se vyznat, případně zajít k odborníkům...

Mnoho lidí si někdy plete náročnost odstranění závady s jednoduchou výměnou žárovky na WC...

hodnocení

0x
Chce to diagnoatiku ale asi vstrik nebo kabelaz v haji. Myslim ze ty motory maji ochranu ze kdyz skape jeden vstrik tak konec.

Tak to nemají, když nejde jeden vstřik, tak to jede blbě a svítí kontrolka...

hodnocení

Nejdřív mi blikala kontrolka žhavení tak jsem vypnul motor a znovu nastartoval. Pak už neblikalo nic asi 2tydny. Teď mi zas zablikala kontrolka žhavení a hned nato i zdochnul motor a odteď už nenastartuju.
28.07.19 18:49

hodnocení

Kolik stojí taka výměna stříkovačů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]