Nejste přihlášen/a.
Hoj, zdravím. Mám použít alesp. jednou za rok v "týhle zimě" aditivum do nafty (pro fabia tdi)? . . . teploty sou kolem -10st, když třeba ráno vyjíždím. Zrovna mám plnou nádrž . Uvažuju, že by to nemuselo být od věci . . . ale fakt nevim jestli je to potřeba.
Pouze zkušenost: po vůbec prvním použití aditiva kvůli letošním leplotám ve starším dieslu musel být vyčištěn palivový filtr, neboť aditivum uvolnilo letité nečistoty v systému...
doplněno 02.02.10 16:03:Některé pumpy tvrdí, že aditiva už do paliva přidávají, nicméne jeden člověk "od fochu" má názor že většinou to jenom inzerují...
no snažím se brát u nejmen benzínky s tzv. pečetí kvality ústavu paliv. Mám to celkem kousek. S...l-u a pod moc nevěřím. Fabka má zatím jen 15.000KM.
Tož "značkovým" pumpám nevěřte. Jezdím na naftu 15tou sezónu, v tuhé zimě jsem vždy bral buď jen u Aralu, kteří inzerovali naftu do -40 oC, nevím, zda s tím OMV pokračuje, teď jezdím 10 let výhradně k Shellu. Do roku 2002 jsem parkoval jen venku, teď většinou v garáži. Nikdy mi nafta ve filtru neztuhla. Kamarád jezdil v roce asi 1997 ke "skvělý pumpě za 14,50" do doby, než se při asi -10 oC musel nechat odtáhnout do teplé garáže.
Aditiva do nafty nevím, ale u benzinu jsem byl uopzorněn ještě i na staré Š120, že tahle aditiva proti zamrznutí uvolní z nádrže usazené nečistoty a ty ucpou palivový systém.
Některé diesely snesou až 15% benzinu v naftě, používalo se dříve proti ztuhnutí. Snesly to ještě některé 1,9 TDI u Ocatvií I, teď už je zapovězeno. Servis kam jezdím mi velmi ochotně poradil co můžu a co už ne.
Dobrý den,spíš jste to měl řešit když bylo těch -20.Pokud netankujete povýrobně aditivovanou naftu tzn.naftu z Tesca,Globusu,Makra a no name pump autodopravců apod,je doporučeno přidávat pro jistotu aditivum zimní třeba VIF i když i tato nafta má filtovatelnost do -20st.Aditivum,ale musí být teplé v mraze vám zhoustne a přidává se před tankováním.Bod tuhnutí lze posunout až o -8 stupňů,nikdy se to nedá říci zcela přesně.Druhá možnost je nákup nadstandardně aditivované nafty třeba Verva diesel má filtrovatelnost do-26, nebo jiné nějaké arktické nafty pokud ste z horské oblasti tam by měla být dostupná ve větších mrazech.Pokud máte nový vůz mohl byste mít vyhřívaný palivový filtr s ním dokážete nastartovat i víc jak-20st.V -10st. bych to moc neřešil pokud nenatankujete ještě někde přechodovou naftu ta je do -10st. aditivum je taková pojistka.
doporučuji VIF super aditivum zimní, je to jediné skutečně funkční a účinné aditivum, motor se zklidní, cetanové číslo a mazací schoposti nafty jsou lepší, čístí to palivový systém, schopnost rozpouštět karbon nebyla testována, proto bych byl u staršího motoru opatrnějšía začal s dávkováním postupně, nikdy není pozdě, do téměř prádné nádrže nalejte před tankováním alespoň dvě odměrky která je na víčku a dotankujte doplna. Při oficiálních testech VIF jako jediný testovaný přípravek stoprocentně obstál
Mám nové Mitsubishi Lancer 2.0 Di-D a nikdy jsem o aditivech neslyšel, až jednoho krásného zimního dne, kdy bylo -24°C jsem poznal cukáním, že je něco špatně, naftu mi v servisu vypustili a nedoporučili mi tankovat u Shellu, kde prý naftu zrovna dvakrát neaditivují a že je úplně jedno, od které benzínky beru, že vše je z rafinerií z ČR, jediný Agip diesel arctic a Benzina Verva jsou z Polska a mají vyšší filtrovatelnost. Osobně jsem začal používat aditivum od Sheron a musím říct, že aditivuju o trochu víc a není problém, budu tak dělat až do konce března, navíc čistí vstřikování
No ono ta shell aditivuje, ale ne tolik, kolik slibuje a měli s tím velký problém, takže vychvalovaná nafta u shell je jen průměrná, ovšem pokud není koupená v zahraničí, tam již je rozdíl podstatný. Já osobně beru jen naftu z čsad, ta je aditivovaná na větší mrazy a ani při mínus třiceti jsem neměl problém s žádným autem a bez aditiv. Nyní mám taky nový comonnrail a aditiv dávám do každé nádrže hlavně kvůli mazivosti a jen VIF zimní/letní.
Verva není z Polska z Polska se dováží V Power diesel Shellu proto je taky tak drahý.Verva je Česká nafta jako jediná na trhu má Cč 60 je to poznat na hlučnosti a na chování motoru otáčkách.Pro kolegu s DPF správně Ford vůbec nedoporučuje aditivovat palivo dodatečně u vozidel s flitrem DPF.
Power diesel shell by měl obsahovat víc syntetické složky než aditivované, ale před rokem a půl měli velký problém, protože testy ukázaly, že ji prostě ředí a byla z toho průměrná hafta. Takže já osobně se shellu vyhýbám. Nemám důvěru. To benzina si alespoň snaží udržet zákazníky a jsem zvědavý na test vervy.
S aditivem u motoru s DPF měl problém jeden kolega z fóra, jenže měl čipnutý motor. Co jsem zjišťoval info, tak nikde jsem se nedočetl nic, že by to filtru neprospívalo a spíš mi u forda aditiv doporučili. Jenže bych to řekl tak, že oni sami pořádně neví...?
kontakt převzat z maxportalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.