Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicia - ikona baterie

Od: pepan321® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme v rodině na poslední rok Škodu Felicii z roku 1996. Minulý rok jsme měnili baterii (bezúdržbová) a renovovali alternátor.

Problém je, že občas při jízdě blikně ikona baterie a jednou jsem stál v koloně a auto zničehonic "chcíplo".

Před cca čtvrt rokem jsem jel do mírného kopce a i když jsem měl pedál skoro na podlaze, auto začalo zpomalovat, až se skoro zastavilo, pak se rozjelo a jelo bez problémů.

Za rok končí STK. Jezdím především ve městě. Byl bych ale samozřejmě nerad, aby mně to někde "umřelo" a rád bych, aby auto ještě rok fungovalo.

Na co bych se měl zaměřit?

Děkuji všem za odpovědi.

Pepa

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ja to vidim na problém s alternátorem
Základem je měření musi dobíjet nesmí přebíjet
Takže jak na volnoběh tak i při cca 2 až 3tisíci otáčkách by se na baterii mělo naměřit 13.8V-14.3V
Pokud tam budou vyndal bych altík demontoval regulátor a prohlídl uhlíky nesmí bejt sjetý a musej se po zamáčknutí volně hejbajt nesmí drhnout
Poté kouknout v jakým stavu sou sběrací kroužky nesmí v nich bejt vyjetá hluboká drážka
vernon
Kvůli tomu nemusí vyndavat alternátor...
Kvuli regulátoru pokud ma dobrý šroubky tak ne ale na vyjetý sběrací kroužky rotoru se kouká lip když je venku
vernon
Dá se posvítit baterkou ;)

danys*
hodnocení

0x
Nech si přeměřit dobíjení. Jo a není to ikona, ale kontrolka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]