Nejste přihlášen/a.
Chci si na jaře koupit nějaké auto do 100.000 Kč. Měla by to být 1400 ccm, nic velkého, něco kvalitního, s levnou údržbou a provozními náklady. Mě asi nejlépe vychází Fabie. Nechci žádný kombik, ale něco menšího. Co by jste doporučili?
PS: Jo a aby splňovalo euro normy. Nechci ještě platit nějakou velkou částku za přepis. Takže ročník...2000 a dál? Nevím v jakých rozmezích se ty euro normy hýbou.
tyota yaris 1.0 VVTi, plní Euro 3 a vyšší, motor má 50 kW, provozní náklady minimální...pokud je Vám 50 kW málo, tak s motorem 1.3 VVTi, většina fabií se ve městě nechytně ani na 1.0
yaris je taky dobré auto, nicméně do 100 000 bude jen nejstarší ročník a zřejmě třídvéřový...samozřejmě, toyoty prý poruchové nejsou, ovšem pokud se něco po..., díly jsou docela drahé. A tazatel mluvil o levném provozu
Yaris jezdáíléta bez jediné závady, s minimální pojistkou a spotřeba...Jaké díly bys na ní chtěl měnit? Myslíš, že provoz slabé předražení fabie je levnější? O kolik a v čem? A o kolik levněji než yarise pořídíš fabii r.v. 2000? Kde? jakou?
souhlasím s tím, že fabia je na našem trhu předražená, a to i třeba proto, že má servis na každém rohu, náhradní díly vcelku levné (na felici však nemá ani náhodou). V bazarech jsou fabie hodně drahé, nicméně v inzerátech se fabia r.v. 2001 - 2002 1,4 16v střední výbava dá sehnat bez problémů. Fabií je tu mraky a člověk nemusí kupovat hned tu první, může si v klidu vybrat tu v nejlepším stavu. Yaris je fajn, ale na prodej tu bude víc dovozů (často s nejasným původem a staočeným tachometrem). Bohužel. Taky jsem o yarisu před rokem uvažoval a nakonec jsem do toho nešel, to by člověk musel objíždět republiku, v každém okrese v bazaru jeden kus.
Souhlasím, ale stačí zajet pro yarise do německa...o nákupu fabie v autobazaru jsem nic nepsal, samozřejmě že jsou bazary plné i bouraných a šikovně opravených fabií, nabízených jako nebourané, a stáčení tachometeru po dovozu auta ze zahraničí před jeho přistavením na STK je v čechách národním sportem, protože platí slogan prodejců a dovozců aut, že každé auto má svého kupce...(já někdy říkám blbce) , a s tím nelze než souhlasit, nakonec se vždy najde nějaký naivní blbec, který jim naletí...Ojetá auta ze stočeným tachometrem se bohužel občas prodávají i u oficiálních dealerů značek...akorát se o tom moc nemluví...Pro český národ je typické, že někteří lidé s chutí kupují předražená nekvalitní auta a s ještě větší chutí platí na úřadu velké eko-daně...Kdo chce kam, ...
Se vším, co píšete, souhlasím. Ovšem ne každý si může brát/ si chce brát volno. Ono do německa se to určitě vyplatí, jen si nejsem jistý, jak u desetiletých aut v ceně pod 100 000. Ty tam budou stát plus mínus podobně (samozřejmě by měla být v lepším stavu x více najeto, ale stejně na to člověk potřebuje někoho, pokud sám není odborníkem) a na ten převoz (značky) a další administrativu je potřeba mít něco navíc. Víc je ten rozdíl znát u dražších a novějších aut. A už se prý stáčí ve velkém i v Německu, byť samozřejmě našeho levelu hned tak nedosahnou. Samozřejmě, že v této cenové relaci není jediným vhodným autem fabia, ale tu jsem navrhl zejména z důvodů nákladů na servis a toho, že je jich na trhu tolik, že pokud člověk koupí přes inzerát od soukromníka prvního majitele se serviskou, neměl by se spálit. Takových yarisů je na inzerátech opravdu málo.
souhlasím, a právě kvůli jazykovým bariérám a strachu z jednání na Landratsamt-u (německý registrační úřad) většina lidí kupuje u překupníků, ne to co skutečně chtějí,ale to co jim překupník nabídne, a za cenu, kterou si řekne, ta je minimálněn o 15-20 tisíc vyšší než když si to člověk doveze sám...kolik dostanete za den dovolené od zaměstnavatele?
Po přečtení příspěvků doplním info. Nemám problém si nechat auto dovézt. Mám spoustu kontaktů na autobazary a servisy, takže není problém aby mi kamarád odborník auto dovezl třeba z německa a měl to i s jeho odbornou prohlídkou (i případným pozdějším servisem) a od lidí, kterým důvěřuje a bere od nich auta. Spíše mi jde o vaše doporučení jaké auto. Nemám nic vysněného a nejsem takový, že chci jedině Golfa a nic víc. Spíše jsou to podmínky co od auta chci. Takže ještě pár bodů doplním.
1) Chtěl bych pětidvéřák s dostatečným prostorem pro nohy vzadu. Prostě aby človek co měří metr osmdesát se tam v pohodě vešel. A mimi taky
2) Co se užívání týče, tak budu jezdit hodně po městě a občas nějakou dálkovku.
3) Chci 1,4 a to z výše uvedeného důvodu a také toho, že nemám bonusy a začnu odzačátku. Pojišťovnu mám jasnou, ale není důvod jít do silnějšího auta.
Takže jaké kvalitní auto? Na Fabie jsem se díval na AAA aaaauto.cz/... a právě tam mi to vycházelo asi nejlíp. A 1,2 Fabie...jaké jsou vaše zkušenosti. Dá se s tím vklidu i předjíždět? Nebo se táhne jako smrad.
Určitě se rozhodnete podle svého. Ale když jsem si dal do tipcars zkusmo auta do 100 tis. ne starší než 2006, tak v podstatě v úvahu připadá jen ta Fabka.
Škodovky nějak zvlášť neznám. Samozřejmě vím, že tomu 1,2 HTP se na internetových debatách každý jen posmívá. Já měl půjčenou v prosinci Fabii kombi s tímhle motorem z půjčovny (když mi zamrzlo moje auto) na pár dnů a líbilo se to i mně i manželce. Mně se s tím jezdilo perfektně: po městě ideální, jednou jsem s tím jel na lyže a neměl jsem problém - ale dodávám, že vyznávám dost klidnou jízdu. Zvlášť po městě se mi s tím jezdilo líp než s mým 1,6 l 80 kW dieslem (co mám ve Focusu), protože na křižovatce ten diesel vždycky napůl chcípá, než začne trochu zabírat.
Dlouhodobou spotřebu to na počítači ukazovalo 7,9 a dle okamžité spotřeby, co jsem se tak koukal, si myslím, že je to reálné. Navíc to bylo auto z půjčovny, který nikdo nešetří, se svým by se dala určitě nějaká desetinka ještě srazit.
Zatím jsem měl čtyři auta, 2x Opla, 2x Ford, a u té Fabky jsem byl nadšen řazením - takhle krásně přesně mi nechodila šaltpáka ještě nikde.
No je škoda že se dělají s motorem 1390 ccm. Chtělo by to něco do 1350 ccm kvůli pojistce No ale to bych už překousnul. Pak ještě dotaz. Benzín, nebo diesel?
Jinak doteď jsem jezdil s těmito auty: Toyota Yaris, Škoda Fabie, Peugeot 307, Škoda Octavia Combi, Škoda Pickup, Škoda Favorit, Citroen Berlingo a Seat Altea XL takže odzkoušených aut mám dost, ale nikdy to nebylo moje auto. S Yarisem a Fabií jsem jezdil v autoškole, jinak hodně jsem toho najezdil se Seatem. Ten bych bral hned mít prachy. V Yarisu se mi jezdilo taky dobře, už sice nevím co to bylo zač (bylo to v autoškole) jen vím že neměl posilovač, ale vzadu bylo málo místa. Jet s tím přes půlku republiky někde na školení, tak by vzadu trpěli.
Nejsem člověk z branže, takže opravdu jenom z pohledu běžného uživatele. V této cenové hladině bych na diesel zapomněl, protože to bude předražená šunka s milionem rizik. Ty benzíny jsou dneska nádherný vyzrálý (a v podstatě bezúdržbový) stroje, na který se nemusí šáhnout a jezděj bez ohledu na nějaký mrazy atd.
Když půjdete do benzínu Fabie, tak bude mít 3-4letý auto, který neoslní, ale udělá službu.
Pokud pominu ,že pro vás je to pravé ořechové jedině Yaris a jedině z německa. Tak si dovolím říct i svůj kacířský názor. Mylslím že i u nás v ČR se nechá koupit kvalitní ojetý vůz .Dle dotazu nejste asi člověk pro kterého je auto Hobby ale vyloženě věc na užívání. Osobně bych vám doporučil tu Fábii 1,4 je to celkem solidní vůz ve své třídě a spolehlivost ve také solidní a hlavně dostupnost servisu asi největší(i když ve vašem případě jek píšete na tom úplně nezáleží) tu 1,2 bych asi nebral používal jsem ji služebně a aby jela musela se točit a pak ta spotřeba už nebyla nic moc.
Ono je hlavně důležité aby při nákupu byl někdo kdo tomu hoví a poradil. Naletět můžete u každé značky a ani bych vyloženě žádnou známou značku nezatracoval, na každé najdete zápory i klady. Jediné co hovoří proti Fábii je nadsazená cena.
Přeji šťastnou ruku při nákupu jakékoli značky,hlavně ať to slouží.
Dostupnost servisu pokud jde o yaris nebo škodovku je dle mého názoru stejná, každý šikovný mechanik si poradí jak s yarisem tak s fabií, jde jen o to komu to auto svěříte, kdo se o opravárenskou činnost skutečně vážně zajímá a investuje do software a potřebných informací za které většinou výrobci chtějí zaplatit, vše hravě zvládne, protože ví co a jak, a ten, kdo zůstal na úrovni dílenské příručky ke škodě 135 favorit a bere opravy motorových vozidel jako možnost rychlého výdělku Vám asi radost neudělá.
Mimochodem, na netu je několik aktuálních článků o kvalite známých značkových servisů, kterým byla předána fabie s několika nasimulovanými závadami a ve věhlasném značkovém servisu jich bylo detekováno v průměru asi 60 procent, zbytek vůbec nebyl odhalen.Je to o lidech.
Já s vámi nemíním o čem koli diskutovat páč je to zbytečný vy jste pouze a jenom teoretik ouřada kterej je zvyklej mít vždy pravdu. Poku si někdo dovolí říct jinej názor tak je to jenom bububu pokuta dle vyhlážky já jsem přeci úředník a kdo je víc.
Je jasné že nejlepší je Yris najlepší mechanici jsou v Toyotě tam je i slogan NIC NENÍ NEMOŽNÉ. Spokojenej?
Lituji lidi ,kteří se s vámi na úředě musí setkávat, ale nakonec "vás" člověk najde všude.
Poznámka pro tazatele: Ty ty ty jestli si nekoupíš Yarise
Nejste trochu mimo? Co pořád máte s tím Yarisem? Kdybych byl rozhodnut pro Yaris, tak proč bych se tady asi ptal co doporučíte?
Vím co od auta požaduji, kolik do něj chci investovat, ale nejsem vůbec rozhodnut co koupit. Proto tady píšu.
no já jsem doporučoval Fabii . Yrise z německa protlačuje někdo jinej já rozhodně ne ,ale to neva stačí číst.
Táhne se to jako smrad, tríválec má sice dobrý rozjezd ve městě na první dva rychlostní stupně, ale v táhlém kopci postupně vadne a musí se víc šlapat na plyn, ale když se rozjedete na 160, za cenu nadspotřeby kopec zvládnete a otáčky Vám na jeho vrrcholu klesnou méně, než kdyby jste začínal na stovce..1.4 16 ventil je do kopce lepší, ale také to není žádný zázrak. Jet "tvrdou" fabií přes půl republiky také není žádné pohodlí.1.2 HTp se bohužel nevyráběla v roce 2000,ale později, je tedy mimo Vaše původní zadání, z hlediska údržby má výhodu v tom, že rozvody jsou poháněny řetězem, který je v podstatě bezúdržbový, stačí občas kontrola a napnutí. Motor 1.2 HTP je v podstatě koncernový motor 1.6 bez jednoho válce.
Myslím, že jste si odpověděl sám, chcete 1.4, tak si kupte 1.4. Jde pak už jen o počet ventilů.Buď dva, nebo čtyři nas válec.
vyplň si formulář, vyber si co by se ti zamlouvalo - www.sauto.cz
pak tvůj výběr "šoupni" sem
a poradíme ti tady na poradně
A co Renault Thalia 1,4? Bere 5 litrů na 100 km. Nevím s tím místem pro nohy v zadu. PT /stařenka/
Servisak není problém. Servisák mi to auto bude shánět. A pak ho hodí do svého servisu a prohlídne. Podle toho co tu čtu, tak ta Fabie zatím vychází opravdu nejlíp. Do japonce se mi teď nechce. Třeba k němu jednou dospěju. Kdybych si měl vzít své vysněné auto, tak by to bylo buď nějaké Ferrari, nebo Ford Mustang
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.