Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dát na benzínce jen 50kč za benzín?

Od: ondrej* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den. Jeden známý mi nedávno řekl, že na čerpací stanici můžu nabrat palivo za minimálně 100 Kč. Je to pravda? Nebo můžu nabrat i za míň? Předem děkuji za jakékoliv odpovědi

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na některých stanicích je podmínka čerpání min. 2 litry - jestli je cena 33,-Kč za litr, pak min. platba je 66,-Kč

doplněno 23.07.19 13:13:

třeba je to reakce na časté návštěvy lidí s tankováním do zapalovače *smich*

hodnocení

1x

To je nesmysl, nebo nějaká "místní úprava". Do kanistru běžně tankuji 2 litry (pro křovinořez) a platím cca 65 Kč. Nedávno se mi stalo, že se mi do nádrže vešlo jen 1,5 litru nafty (porucha palivoměru), pumpař sice remcal, že je minimální odběr 2 litry, ale chtěl po mně jen 48 Kč.

hodnocení

1x
Stačí když obejdete všechny stojany a z hadic necháte vytéct to, co tam je. A máte to zadarmo :)

renegade11*
hodnocení

1x

Tankuji většinou do motokola do nádrže jen 1,5 litru ,větší nadrž nemám ,někdy tankuji i méně , a na žádné benzině neměli připomínky .

houbes*
hodnocení

1x
Kupuji benzín do babety a platil jsem asi 39 kaček nic mi neřekla jen se pousmála dnes držíte rekord :)

hodnocení

0x

Záleží na podmínkách konkrétní stanice, stojan by to měl umět vydat i se testují taky na vydávání malých množství, aby správně měřili.

hodnocení

0x

Není to pravda, můžete i méně. O tom se přesvědčíte, až budete příště tankovat a zeptáte se.

Příklad dám si do PETky 1 litr a oni po mě nebudou chtít platit? Nebo budu muset natankovat více na podlahu.

(když mi došel benzín před benzinkou?)

správně by vás do petky neměli nechat natankovat, pouze do nádob k tomu určených, ale to je trochu mimo téma...jinak většinou je na stojanech psaný minimální odběr 2l, ale umí to i ménší množství, ty 2l jsou podle mě kvůli přesnosti měření ale nevím

jinak dojde benzín...řešili jsme na motorkách a ted co s tím, kanystr na pumpě se zdál drahý, spravila to destilovaná voda, zalil jsem kdytičky v záhonu, natankoval do kanystříku a dovezl zpátky známýmu...větší sranda byla když jsme přitáhli traktor k pumpě prootže nám došla nafta půl km před pompou, když jsem jim řekl, že jen šetříme naftu když jedeme společnou cestu, tak se smáli ještě při placení :D

pest, čekal jsem, kdo toto napíše. Ze zkušenosti vím, že obsluha benzinky nikdy nedojde kontrolovat, do čeho tankujete.

houbes*
Máte pravdu, je jim jedno do čeho ten benzín dáváte. Ale zase je pravda, že nějaký zákon jistě bude tankovat do nádob k tomu určených. My babetaci bychom měli velký problém.

hodnocení

0x

Většinou je psán minimální odběr 2l. Ale před pár lety se stalo ,že jsem byl nucen tankovat naftu za pár korun-cca25 co jsem mměl na Bus + drobné po kapsách,asi 40kč. Na benzínce se divili po vysvětlení neměli slovV Borovanech jsem převzal sl.auto a v Třeboni nám šéf měl dát naftu-hodinu jsme na něj čekali,nedočkali ,se.tlf nebral,tak jsem vybral kapsy a naštěstí jsem dojel domů JH a tam pak doplnil o krapet víc...Nakonec když jsme púak jezdili z JH do Třeboně dva,tak jsem měl 2l petku s naftou a tu po padla nalil do nádrže,abychom dojeli domů a do práce.byl to pěkný šizuňk (šéf)

jezevec*
hodnocení

0x

To je asi jak kde, ale už jsem bez problémů kupoval 2 litry do motorový pily, tedy řekněěme za 60 korun...

vernon
hodnocení

0x
Většinou je to min. 2 litry.

veron, co se stane, když natankujete jen jeden litr?

Evidentně poruší podmínky prodejce. Na téma "co se stane" by se dalo spekulovat v různých obměnách do nekonečna, kdyby takových bylo víc, asi by nastavili, že tam bude rovnou skákat cena za 2l pro jakékoli menší množství. Jako v obchodě s bonboierou, taky neprodaji jen půlku

anonyme, špatné přirovnání: obchodě s bonboierou, taky neprodaji jen půlku
v obchodě taky prodaji jen jeden rohlík...

mathew
hodnocení

0x

To záleží na benzínce. Někde je to jedno, jinde je nastavené minimum, ale většinou jsem to teda viděl v litrech... tedy 2l, 3l nebo 5l. Co se stane, když to nedodržíte je spíše otázka na věštkyni a ne tady do poradny.

Co se týká vhodné nádoby tak ještě jsem neviděl, že by někdo řešil do čeho to dotyčný lije pokud to nekončí na zemi...

Ukapávání na zem normálně obsluhy nasírá. Slyšel jsem popis jednoho zákazníka, na čerpače od vedlejšího stojanu u kasy. Ten debil se tam snad sprchoval. Tankoval do nějaké PETky a drtek mu to ukáplo. To nějaké ,,nařízení, na minimální odběr dvou litrů je tam na pumpách proto, aby se to moc nerozmáhalo. Když to nejde jinak, tak se dá zaplatit i menší odběr. I malý kšeft je kšeft. Židi říkají, že i prodělek je kšeft. Jen, kdo by to chtěl.

Ono to asi do čeho se má čerpat má logiku, měla by to být nádoba na benzín vhodná a schválená... Aby měla atest, že je antistatická... To že čecháčci chytrolýni to lijou do všeho a myslí si, jak jsou chytří a nevidí, že to třeba může i chytnout plamenem a na benzince to není legrace... Stačí jiskra...

asd1

Správně ano, nádoba by měla být schválená na palivo.. Ovšem už jsem zažil několik kanystrů z Kauflandu, Obi, na kterých bylo víčko které ruplo a nebylo přetažené (křehký plast), dost mě to překvapilo že šmejd se cpe i tam kde je to průšvih.. Po třetím kusu mě to přastalo bavit reklamovat a vzal jsem jen o pár korun dražší na pumpě v D a kvalita je úplně jinde...

Ad minimální odběr - obvykle bývá min. 2 litry, když ale vezmete míň tak obsluha držkuje ale nechá zaplatit a odejít.. Vylít zpátky do nádrže vás to nenechaj ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]