Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta bez prepisu

Od: oldtraford* odpovědí: 22 změna:

Pred cca pul rokem jsem koupil auto ale neprepisoval jsem ho protoze prepis diky ekologicke dani stoji deset tisic. Mam k nemu maly i velky technicak. Auto chci ted prodat. Staci jen zrusit pojistku co mam na tom aute a s kupcem udelat kupni smlouvu. Nebo je nejaky problem v tom ze jsem auto neprepsal na sebe?

predem diky za odpoved

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Na nového kupujícího to přepíše předchozí majitel od kterého jse auto koupil vy.

oldtraford*
hodnocení

Auto bylo koupeno pres bazar takze to bude asi slozitejsi ale ja uz jsem co se tyce jakohokoli vyrizovani zbaven tim ze mi podepise kupni smlouvu ne? Tim jsem z obliga a ta birokracie uz ja na kupci. Chapu to spravne?

ar*

Co to bylo za bazar ,že nezařídil ani přepis? To že jste úplně z oblika bych zase tak moc netvrdil. Kupní smlouvu má i kupující a při zjištění této zkutečnosti vám může i auto vrátit. Všechno je to jaksi zamotané, kdo ví jestli původní majitel vůbec tuší ,že je auto ještě na něj napsaný.

oldtraford*
hodnocení

Ve velkem technicaku je napsane vozidlo prevedeno,odhlaseno na me ale maly technicak je porad na jmeno najtele prede mnou.

ar*

Hochu hochu to je čím dál zamotanější. Ve velkém techničáku je na tebe a malej je na původního majitele jak mohli nechat při přepisu malé OTP .A nebo je přepis na tebe jen v "mezikolonce"?

oldtraford*
hodnocení

V tom velkym technicaku je to asi jen v nejake mezikolonce protoze ja jsem to nikde na uradech na sebe neprihlasoval to tam asi dopsali v tom bazaru...

ar*

No tak to budeš muset nejprve nejspíš převést na sebe a potom hned na nového majitele.Z mezikolonky to tuším nejde přepsat na dalšího.A pak zrušit tu pojistku.

cyril*

Registraci provádí právoplatný majitel, takže když bude auto prodáno dalšímu kupci, tak ten by si je měl přihlásit a je jedno, kdo je napsaný v polopřevodu. Jestli si auto opravdu přihlásí nebo ne, je zcela jeho věc a riziko. Pojistku lze zrušit na základě kupní smlouvy a tou je i bývalý majitel zbaven odpovědnosti za další nakládání s autem.

hodnocení

2x

Velice nerad to sdělím, ale petronell se mýlí.

Vozidlo prodáte, necháte so kupní smlouvu. Vše ostatní dáte novému majiteli. On si (pokud bude chtít) dojde na registraci a tam mu na základě kupní smlouvy mezi Vámi a posledním kupcem dodělají převod, který začal přepsáním na Vás a skoní přepsáním na nového majitele.

Je ještě něco nejasné? Klidně se ptejte

ar*

Milane proč nerad, nikdo nemá patent na rozum ani já ne. Já jsem to taky tak psal že jsi nejsem jist na 100%. Ono to taky tak postupně lezlo napovrch jak s chlupatý deky.

Takže klidně dej palec dolu já se neurazím když nemám pravdu.

doplněno 02.02.10 21:05:

Takže cyril i Ty dostáváte dobrou

petroneli, nerad, protože máte (téměř) vždy pravdu a považuji Vás za znalce. Vážím si toho a že máte přehled, hold to je ta vyjímka

Palec dolů si nezasloužíte.

ar*

Každej někdy plácne jen si je to potřeba přiznat.

doplněno 02.02.10 21:12:

a už nech toho vykání jsme asi tak stejně mladí a až zas něco plácnu tak se Ti bude blbě psát Vy vole;)

Ty vole, souhlas, a bod za to že jsme mladí.

cyril*
hodnocení

0x

Nejprve smlouvu, bez ní nezruší pojistku a pak je to na kupujícím.

oldtraford*
hodnocení

super takze na zaklade me kupni smlouvy zrusim pojsitku pak auto prodam a uz mam od nej pokoj... tak to jestli to tak vyjde budu moc rad...

cyril*

Prodej a sepsání smlouvy je nebo by měla být jedna věc.Takže až auto prodáte, zůstane Vám jen smlouva a s tou zajdete na pojišťovnu zrušit pojistku.

03.02.10 11:02

Jen aby.

03.02.10 11:23

určitě.

forrest*
hodnocení

0x

takze

jelikoz podobne praxe sam provozuji rad poradim jak oblafnout stat a jeho vypalny v podobe okodane

A) v cesku neni uzakonena tzv. dohlasovaci povinnost takze kdyz neni "procvakly" OTP da se bez trestne jezdit klidne sto let

jenom v tzv. poloprevodu (vTP vozidlo prevedeno odhlaseno na pana XY)

tento zakon nahrazuje predpis o dohlaseni vozidla do 5ti pracovnich dnu ale nelze ho uplatnit jinak nez tim ze pri odhlasovani auta resp. nahlaseni na dopravce zmenu vlastnika tak puvodnimu majitely procvaknou platnost na otp, ale kdyz ho puvodni majitel nepredlozi treba s tim ze ho nechal kupci nebo ze ho ztratil tak ho neprocvaknou a tim padem otp nekonci platnost :D

B) prodej vozidla bez prepisu

vozidlo se proda na normalni kupni smlouvu pochopitelne po vzajemne dohode obou stran pri cemz kupujici dostane veskere doklady k vozidlu a plnou moc k uzivani a libovolnemu nakladani snim vcetne jeho prodeje a zastupovani na uradech ve veci prevodu vozidla na noveho majitele na oplatku kupujici vystavi prodavajicimu cestne prohlaseni ze ode dne koupe vozidla prebira veskerou zodpovednost za jeho provoz

C) ted to hlavni viz tema!

pokud je vozidlo odhlaseno na tebe coz asi je kdyz je tam tvoje jmeno :)) a auto dohlasovat nebudes ci nechces ale potrebujes ho prodat ofotis kupni smlouvu mezi tebou a puvodnim majitelem ci bazarem udelas kupni smlouvu mezi tebou a novym majitelem kde si poznamenas ze kupujici souhlasi na zaklade tebou udelene a prilozene plne moci (ve veci jednani na uradech pro prevod na noveho majitele) s temi to doklady si kupec dojde na dopravku a auto po provedene evidencni kontrole (jiz na svoje jmeno) spravnim poplatkem 800kc a vypalnym (ekodani) jiz dohlasi na sebe

forrest*
hodnocení

0x

pojisteni je nutnost!

provozovatel se uvede clovek posledni napsany v TP

majitel TY

jinak nejaky posilani kupnich smluv na pojistovnu neni povinne pravne staci jenom nahlasit ukonceni smlouvy z duvodu prodeje

a argumentovat tim ze kupni smlouva je OBCHODNIM TAJEMSTVIM

fidonet*
hodnocení

0x

Vy jste na tom nejlepe. Jen prodejte, vemte peníze a auto předejte. Protože vy s autem namáte nic společného, jen jste ho dočaqsně za peníze využíval :)

repak*

Jenom bude první na ráně až s tím autem spáchá někdo přestupek nebo škodu a nenahlásí to. Sice má v ruce dokumenty na přehození na tu správnou osobu, ale otravovat ho budou oprávněně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]