Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Couvání na parkovišti u pumpy na dalnici

Od: ferda2 odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer,
Couvání na parkovišti u dálnice.
Jaké hrozí sankce, když jsem couval cca 30 metrů na parkovišti kde je benzínová stanice na dálničním parkovišti
Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Prosím dejte sem citaci zákona či paragrafu, který zakazuje couvat na parkovišti.
Dnes už se opravdu řidičák dá koupit ve čtvrtek v akci v Lidlu?
Jinak si zde ty dotazy nedokážu vysvětlit.

Martine, zdravím Vás, od Vás.

Osobně si myslím, že tyto dotazy nedává člověk, ale automat. Na jiných poradnách jsou ještě hloupější dotazy.

Milane, to jediné by mne snad dokázalo uklidnit. Protože pokud se s tímto "materiálem" potkávám denně na silnici, tak bude mít strach ještě větší, než jsem doteď měl.

lmgify
hodnocení

6x

Couvat je zakázáno jen na dálnici, ne na parkovišti u dálnice.

doplněno 19.07.19 22:47:

Couvání na dálnici je jinak za 7 bodů.

martinna*
hodnocení

5x

Když tady čtu některé dotazy tak jsem ráda že už jsem seniorka a chystám se prodat auto a nejezdit. Divím se jak dnes můžou někteří dostat ŘP když neznají základní pojmy z vyhlášky. Jsou tu dotazy o tom jak se zachovat na křižovatkách,kde couvat ap. Co je dnes učí v těch autoškolách a kdo všechno sedí za volantem to je hrůza. a bude to horší a horší. Lidi přemýšlejte aspoň trošku logicky...hlavně předvídat co by se mohlo stát kdyby...

A pak Vás nebo jiného důchodce uvidíme jet v protisměru na dálnici. Pořád je lepší nevědět a zeptat se než konat a divit se.

72mona

Martinna - já se ani nedivím. Autoškoly jsou jen o ždímání peněz. Přítel od jedné kolegyně mi třeba řekl, že velmi častou větou jeho instruktora bylo: to vás učit nebudu, to se naučíte sám... A další kolegyně zase řešila jiný problém. Měla domluvený termín na trenažér, vzala si volno v práci...a nic. Čekala hodinu a nikdo se neukázal, když to řešila s dotyčnou osobou, odsekl jí, že to bylo zrušeno a on nemá povinnost ji informovat. Těch příběhů je mnohem více a pokud takoví lidé učí budoucí řidiče, tak to pak ani jinak vypadat nemůže. M.

mathew
hodnocení

2x

Co je to za stupidní dotaz? Samozřejmě dostaneš pořádnej flastr a řidičák do konce života do čistírny:-P

Pokud vím tak couvání na jakémkoliv parkovišti nikdo nezakázal...

20.07.19 06:01

Nesmysl!

@satam co přesně?

Přesně první 2 věty. Proti třetí nic nemám.

Dle smajlíka a stylu lze pochopit, že šlo o nadsázku ;) aneb na blbou otázku blbá odpověď :)

danys*
hodnocení

0x
Tobě nevadí, že z tebe autoškola za ty nemalý prachy vyflusla totálně neschopnýho neřidiče?

hodnocení

0x

žádná sankce, couvání je dovoleno.

doplněno 21.07.19 11:39:

couvání na parkovišti je dovoleno. Pokud ale couváte po dálnici až na parkoviště, tak to je vážný přestupek. Pokud jste automat na otázky, je Vám to naprosto jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]