Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
vybírám nějaké auto za svoje dosluhující. Nejsem zaujatý na nějakou značku, to je mi celkem jedno. Roční nájezd mám přibližně kolem 35 tis. KM. Od pondělí do pátku jezdím každý den 10+10km do práce a z práce a jednou za víkend jedu na nějaký výlet, kde většinou pravidelně ujedu mezi 200-1000km. Z tohoto důvodu je mi jedno zda benzín nebo diesel. Do teď jsem preferoval a vždy měl výhradně benzín, ale při té hromadě problémů co čtu u moderních dowsizingem zasažených přeplňovaných motorů jako Ecoboost, TSI, THP ... bych klidně šel i do nafty, ostatně myslím, že by se mi i vyplatila. Prioritní pro mě je co největší spolehlivost a rozumné provozní náklady. Preferenci pro nějakou karosářskou variantu nemám, ale raději bych kombi nebo sedan. Nepotřebuju v autě pravidelně vozit ledničku, takže klidně i ten sedan pro mě bude skrze velikost nakládacího prostoru v pohodě, hlavně aby se tam trošku něco vešlo, tedy kufr cca. 400-500l by byl ideální. Klidně i hatchback, pokud bude mít větší kufr. Na výbavu si nijak zvlášť nepotrpím, stačí mi bohatě manuální klima, přední okénka v elektrice, palubní PC. Všechny ostatní serepetičky beru jako plus, ale nic co bych nutně potřeboval. Rozpočet je 150 tis. Kč až 200 tis. Kč, ale to už je opravdu strop. Bohužel dnes něco vybrat je celkem složité a orientovat se v té ohromné nabídce ještě složitější. Tímto bych Vás tedy rád požádal o radu s výběrem auta.
Děkuji moc
AAKG
Vzal bych Pandu nebo něco podobného s malým atmo benzínem za 20 tisíc na těch 10km do práce a za 150 tisíc 2l naftu na ty výlety a zbytek nechal na servis. Výhoda je, že pokud bude nutné dát nějaké auto do servisu tak můžete jet do práce tím druhým...
Pokud jsou možnosti parkování dvou aut, i přes dvojí pojistné jsem pro toto řešení. Ovšem mít dvě a více vozů ve městě je dost velký problém - to věděl už Neruda.
Dobrý den.
Máte opravdu široké pole pro hledání a asi bude záležet spíše na aktuálním stavu jednotlivých vozů. Doporučil bych hledat vůz spíše od autorizovaných prodejců - resp. auta typu odebraný či vrácený leasing, plná servisní historie v dané firmě se zárukou na tento servis. Bohužel, těch bude opravdu málo. Takže navrhnu pouze typ a motorizaci, co bych si koupil sám... pokud bych měl takovou částku na auto k dispozici.
Osobně bych hledal motorizaci 2,0 HDi 6ti rychlostní, případně 1,6 HDi u klasické C4/berlinga/C-Elysée.
Pokud jezdíte sám či ve dvou lidech, možná by vás zaujala fiat 500L - 1,3 MultiJet je super, ale není to zase pro převoz každotýdenních nákupů z IKEA..
Od koncernu bych hledal Seata - třeba IBIZA 1,6 TDi
Jenže to se nevejde do stropu 200 tisíc, pokud tedy tazatel trvá na alespoň minimalistické výbavě, o které píše.
A ani bez výbavy se 150 tisícům nepřibližuje.
Souhlasím s @mathew, ideální by byla auta dvě, ale to ne vždycky jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.