Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto startuje pouze přes kabely

Od: kuncik505 odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
mam takový problém. Mam citroen saxo 1.1i 44 kW. V utery rano jsem nemohl nastartovat, tak me znami nastartoval pres kabely. Kdyz jsem z prace dojel domu, tak jsem dal baterku na nabijecku. Dalsi rano jsem ji dal zpet do auta, jel do prace a kdyz jsem prijel z prace domu, tak uz jsem nemohl znovu nastartovat. Zkouseli me roztlacit na zpatecku a auto v pohode chytlo. Zkusil jsem tedy vymenit baterku a opet nic. Auto v pohode nastartuju, sle jen pres kabely. Chtel bych se zeptat, zda nekdo nebi cim to je

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zkontroluj klidovej odber z baterie mesmí bejt větší jak 30mA a změř dobíjení na volnoběh s puštěnými světli musíš na baterii naměřit 13.8V ať 14,3V

hodnocení

0x

Dáte kabely na baterku, nebo kam je dáte? Musíte měřit, kde je nevodivá část. Vyměněná baterka funguje? Rozsvítí se alespoň kontrolky?

Bez měření, není vědění.

(na zpátečku se auto neroztlačuje, ale jde to.)

smutnyklaun*
hodnocení

0x

Podíval bych se na kabeláž od baterie až ke startéru.A pokud je vše v pořádku včetně nabití baterie,tak opravit-vyměnit startér.A s tím roztlačováním pozor,může přeskočit rozvodový řemen.

s kabelem nastartuje, nemůže být vadný starter.

Má jen vybitou baterku, Obě baterky.

hodnocení

0x

Na vině může být i přerušený, nebo uvolněný projovací kostřící kablík mezi kastlí a motorem či převodovkou, typicky placatá měděná licna.

pokud dá kabely na svorky, nemůže být příčina ve spojení - pólu s kastlí.

vernon
hodnocení

0x
Něco ti v autě žere proud.

mathew
hodnocení

0x

Kabely jsou připojeny na baterku? Když se měnila baterka dotáhly se pořádně kontakty? Pak už za předpokladu, že nová baterka byla nová a funkční nezbývá než věštecká koule a nebo elektrikář.

hodnocení

0x
Problémů může být několik
- špatná baterka - pri startování by nemelo napeti výrazně klesnout pod 10V. Ale to vylučuje druhá baterie
- špatné spoje mezi baterií a starterem ev mezi baterií a kostrou auta
- baterii něco vycucava- změřit odběr bez zapnutych spotřebičů a chvili ještě počkat po vypnutí motoru/klíčku( několik málo minut)
- změřit napětí dobíjení při chodu motoru - cca 14Voltu
- prostě jak píše Milancukrar bez měření není vědění. Víceméně všechny příčiny se najdou měřením nějaké hodnoty.Vymena baterie... je pouze nahodilá zkouška a zde ukázala, že neprokazala nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]