Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na Astře g r.v.2000 1.6 16V z ničeho nic nešlo nastartovat. Nepomohly kabely, roztlačit, nic. Doma jsem se na to díval a zjistil že po otočení klíčku nečerpá čerpadlo. Když jsem přiložil měřák na kontakty přímo na čerpadlo, ukazoval 12V. Napadlo mě tedy relátko (pojistky jsem kontroloval všechny a všechny byly průchozí). Relátko jsem odpojil, vzal drátek a spojil díry na ty silnější kontakty z relátka (nenapadá mě, jak se tomu odborně říká) a čerpadlo po otočení klíčku normálně tlačilo. Když jsem ale chtěl nastartovat tak to chytlo a běželo tak 2 vteřiny a zase zdechlo. Samotné relé, když jsem na něj připojil napětí přímo z baterky, tak normálně cvakalo. Zkusil jsem jiné relé a nepomohlo. Když jsem zkusil znovu tu patici na relé spojit natvrdo, tak to chvíli čerpalo normálně a pak to začalo čerpat nějak hlasitě. Nenapadlo by někoho co s tím? Případně jestli by třeba šlo ten obvod napojit bez účasti ŘJ jen na klíček. děkuji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.