Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vjezd do nemovitosti přes autob. zápustku

Od: jirisedlar odpovědí: 20 změna:

Dobrý den.

Řeším vjezd a výjezd přes autobusovou zápustku do domu, která má být umístněna před stávající nemovitostí Hodonín, Měšťanská 243/5 viz : hodonin.eu/...

Stávající stav : google.cz/...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A co potřebujete vědět? Vjezd do nemovitosti přes část zálivu autobusové zastávky ničemu neodporuje.

hodnocení

2x

A co na tom řešíte? Však tam vjezd máte postaru...i podle nových plánů.

jirisedlar
hodnocení

Při výjezdu nebo vjezdu zasahuje automobil do nájezdové části zápustky. Musí se tam odstavit vozidlo na dobu nezbytně nutnou na otevření nebo zavření vrat jak venkovních i na straně dvorní takže dvoje. Můžu tam stát v nájezdu na zápustku v době kdy budu zavírat nebo otvírat?

hodnocení

0x

Vůbec jsem nepochopil, kde je problém, přijedete před vrata, vystoupíte, otevřete vrata, vjedete dovnitř a hotovo. Jen necháte kousek, aby mohli chodit chodci, nežli otevřete.

Pokud ale myslíte tak, že zaparkujete před vjezdem, jdete domů pro klíče, hledáte je, dáte si kafe, tak to asi nikoliv.

Nebo jsem Vás opravdu nepochopil.

jirisedlar
hodnocení

auto je dlouhé 5 m bude trčet do celé šíře zápustky a nebudu se ohlížet jestli má jet autobus nebo ne

zase jsem Vás nepochopil, na fotce je vidět za čekárnou dvě auta. Ty se tam vejdou, ale Vy nikoliv na vjezd?

Najedete vedle stromu, nestojíte před autobusem, chodci projdou a Vy jdete otevřít.

Aby jsme mu porozuměli měl by tam asi umístit foto s vozidlem dlouhém 5 metrů, aby jsme viděli jak tam stojí a kam vlastně zasahuje.

jirisedlar: A tato situace nastane 2x denně na dobu 1 minuty, to myslíte že je tak velký problém, aby ho bylo nutno řešit? A k tomu ještě pravděpodobnost, že tam zrovna v ten čas pojede autobus..
Ano, Vaše 5m auto bude na tu chvilku přesahovat o cca 1m. Ovšem to jen v případě, že máte vrata otevíraná směrem ven, což bych ovšem nepředpokládal (možné to ale je, co já vím).

Neumím odpovědět na základní otázku. Ale rozumím obavám tazatele, že s autem bude muset stát v zálivu. Podle nákresu bude v budoucnosti situace vypadat jinak. Zmizí stávající zastávka a pravděpodobně i ten listnatý strom. Záliv bude v dnešním chodníku, velmi blízko vrat. A také může tazatel někdy jet s přívěsným vozíkem.

Tento můj příspěvek není kritikou dosavadních odpovědí, spíše upozorněním pro tazatele, aby lépe popsal, jaký je plán.

@martincakl: Vřele s tebou souhlasím. A v této souvislosti považuji za nesmyslný i ze zákona vyplývající zákaz zastavení v prostoru zastávky, kde autobus zastaví 4x za hodinu na 1 minutu, ale já tam nesmím zastavit ani na vteřinu, natož na cca 30 vteřin potřebných pro vystoupení mého pasažéra. A takových nesmyslů je v příslušném zákoně (361/2000Sb.) hodně moc ...

jirisedlar
hodnocení

To je stávající stav to foto. Ale je tam ještě tento odkaz na stav který mají vybudovat : hodonin.eu/...

doplněno 17.07.19 08:14:

Mám obchod a nejedu dvakrát vprůběhu týdne mi vozí zboží i nakl.aut. 7 t cca 8 kousků

jirisedlar
hodnocení

Když budete stavět novou nemovitost a před ní bude autobusová zápustka, tak Vám nikdo nepovolí vjezd do domu přes autobusovou zápustku, ale když nemovitost je na daném místě od roku 1903 tak se zápustka může vybudovat je to zavádějící a ilerevantní.

A to máte ověřené? Nejspíš ne a je to jen váš dojem, že?

jirisedlar
hodnocení

ověřené můžete se informovat na kdejakém stavebním úřadě

jirisedlar
hodnocení

ani policie ing. pro dopravu Vám to neschválí. Při budování vjezdu do domu musíte žádat polici, stavební úřad a instituce, pteré mají v zemi vybudované různé infrastruktury, kanalizace, voda, plyn , telefony , kabelovka atd.

janh*
Proč to nenapíšete již do dotazu,že řešíte závoz zboží do obchůdku za zastávkou...?To se tady potom můžeme vymýšlet konspirační teorie...
Jinak řidič,který vám doveze zboží,musí situaci vyřešit.Tzn.najede před vjezd do vašeho domu(obchodu) a složí zboží.
Nebo zůstane stát přímo na silnici a opět provede nakládku/vykládku.
Vy jakožto provozovatel obchodu si musíte zajistit možnost příjezdu zboží.Tedy pokuď mi to situace nedovolí,tak se budu muset s obchodem trošku uskromnit nebo přestěhovat...
Pozor na poškození nové dlažby nebo zálivu těžšími vozidly.
Námitky samozřejmě můžete uplatňovat na městě,ale asi nebudou dost pádné.

Dopravního inženýra u Policie jsem dělal dostatečně dlouho, abych se mohl k problematice vyjádřit. V dnešní době má policejní dopravní inženýr bohužel jen poradní (a nezávazný) názor a rozhodnutí je na silničním úřadu (obvykle příslušný obecní úřad).

Jinak se tady řeší docela nesmysly. I po rekonstrukci bude ten vjezd funkční a co se zásobování týká, nevidím v tom problém. Policistovi, který by měl nějaké námitky, bych vysvětil situaci a pokud by to něchtěl pochopit, odkázal bych ho na příslušný silniční úřad.

Vím, že se pletu do problematiky, které nerozumím, ale zajímá mě. Něco podobného se řeší v našem městě. Městská autobusová doprava nezajíždí do jedné docela velké čtvrti rodinných domků. Je to zástavba ze 60. let, je tam mnoho důchodců a usilovně volají po rozšíření linky. Z jednoho hovoru s místostarostou si pamatuji jeho vysvětlení: Ano, linku chtějí, ale ani jeden z nich nedovolí, aby byla zastávka před jeho domem. Z této věty usuzuji, že majitel nemovitosti v blízkosti zastávky má nějaké právo se bránit. Doporučení rádce janh, aby tazatel obchod přestěhnoval, mi připadá zvláštní.

janh*
Jenže tazatel má před domem chodník a zastávka tam již stojí a vše dokola je určitě města.
Ještě k přestěhování obchodu...
Pokud nelze zajistit zásobování "normálně",tak bohužel bude muset provozovnu asi přestěhovat...zdá se vám na to něco nenormálního?Pokuď žadatel nevlastní přilehlé pozemky,tak má smůlu.Vjezd do průjezdu domu mu byl umožněn.

@bimbam, @janh: Do umístění zastávky před svým domem nemá v podstatě vlastník domu co mluvit, pozemkově se ho to netýká. Takže jde jen o "bojíše" úředníků, kteří si nechtějí dělat problémy.

Co se přemístění provozovny z těchto důvodů týká, tak to už je úplný nesmysl. Neexistuje žádný zákonný podklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]