Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často měnit rozvody v autě?

Od: andrejbelg odpovědí: 8 změna:
Ahoj, jen bych de chtěl zeptat, jak často měnit rozvody. Rozvody na mém autě byly měněné při 190 000 Km 16.7.2014. Nyní má auto 253 000 km. Mělo by to být asi v pohodě ne? Nebo je to nějak omezeno stářím? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chtělo by to uvést asi i auto... Třeba 1.8 Ford Escord měl rozvody jen po 60.000km, jiné mají po 90.000, 120.000, 150.000,190.000 km, někde udává výrobce 60 měsíců, někde 72 měsíců, nebo taky 120měsíců, třeba Astra J 1.6 benzín Turbo 2010 má po 10 letech, po faceliftu již po 6 letech, někde je napsáno u některých vozidel po 90.000km a po 30.000 vizuální kontrola... Tak je to vlastně bez znalosti vozidla těžké...

hodnocení

1x

Podle pokynů výrobce. Když sem vložíš typ auta s přesným typem motoru, obratem ti interval výměny napíšu.

doplněno 15.07.19 09:09:

Bohužel jsem se sem dřív nedostal ...

Pro tvůj motor výrobce uvádí 90.000 km nebo 6 let. Na tyto motory však existují "zesílené" rozvodové sady, které umožňují výměnu po 120-150.000 km. Jak se k tomu staví výrobce se mi teď zjistit nepodařilo.

andrejbelg
hodnocení

Ahoj, je to Škoda O1 combi 1.9 tdi 81kw 2004.
Typ asv mam ji taky mènim po 90000km

hodnocení

0x

A výrobce vašeho auta to v servisních příručkách neuvádí? To je asi první a jediný výrobce na světě..

hodnocení

0x
Já říkám 90-100000km nebo 6 let
Tátovo felda 1.6 ted nedávno 6 let 35000km a vodní pumpa už vydávala divoké zvuky
Kdysy moje vectra b 1.6 benzin cca 3 roky 53000km odešla jedna převodní kladka motor se potkal
Bratrovo V70 2l tdi výměna proběhla ve 190000km a ve volvu mu tvrdili že de brzo že tam lidi jezděj až ve 250000km
Já říkam radši to udělat dřív a komplet než pak platit go motoru

jabraka*
hodnocení

0x

Měl jsem několik Škodovek a problém s rozvody jsem nikdy neřešil.Dnes mám Feldu skoro s 200 000 km a rozhodně bych o nějakou výměnu nestál.Nwevím,proč!Auto má sloužit k ježdění a ne k experimentům .

JABRAKA

Proč bys to taky řešil, když všechny tvé škodovky mají pohon rozvodů řetězem a ne řemenem. U řetězu se totiž interval obvykle nepředepisuje (u starších škodovek včetně Feldy 1.3 se nikdy nepředepisoval).

Než sem něco napíšeš, bylo by dobré se seznámit s danou problematikou trochu hlouběji;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozvody auto
Otázky na téma rozvody v aute

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]