Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení stk

Od: tonys odpovědí: 7 změna:

Ahoj,nevíte někdo, když potřebuji prodloužit stk na motorku, jestli to může vyřídit manželka? nebo musí být u toho majitel. Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zjednodušeně... Pokud vám končí platnost STK motorky po 1 říjnu 2018 a byla původně na dva roky, nyní je na 4 roky. V takovém případě vám prodlouží platnost na vašem registru vozidel s tím, že vezmete sebou RZ, velký a malý TP a dostavíte se tam kdokoli... majitel nebo manželka, bratr, soused... ten, komu důvěřuje...

Jen tak? nemusí na to být plná moc? Řekl bych musí-na kde-co musí být a na toto ne?Jedina že by s tím jela udělat novou pak PM nemusí.

O prodlužování TK se mi už pár let stará automechanik. Předám mu auto a potřebné doklady, on odstraní případné závady, osobně zajede na STK a auto mi po prohlídce vrátí. Nikdy jsem mu žádnou plnou moc nedával. Ale třeba je to jinde jinak.

Není to jinde jinak...je to jak jednorázové prodloužení STK u motorek (po změně od 1. října 2018),tak i běžná pravidelná TK na stanicích STK ...

hodnocení

0x

Muže tam jet kdokoli, protokol je vystaven na vozidlo, tedy ani plná moc neni potřeba.

nickys

Na to, kdo pojede s motorkou na STK se tazatel neptal.

Jde mu spíš o prodloužení TK o další dva roky od konce platnosti původní. Zápis do TP se provádí na úřadech obcí s rozšířenou působností. Vzhledem k tomu, že TK se prodlužuje automaticky i bez zápisu, myslím, že tam může jít s tím TP kdokoli.

Zápis do TP přece provádí stanice technické kontroly, na žádný úřad se znovu nechodí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]