Ahoj,bohužel se mi podařilo koupit auto po záplavách. Dříve jsem se na to při vybírání auta zaměřoval, ale jelikož už je dlouho po záplavách, tak mě nenapadlo, že i dnes se takové auto dá koupit a tak jsem nebyl obezřetný. Když se člověk začne dívat cíleně, tak na to přijde. Podvozek je dost zrezivělý, mechanik říkal, že takhle orezlou nápravnici v živote neviděl. To samé říkal druhý, když měnil destičky a ukazoval mi staré. Minulý majitel si ani nedával práci, aby vyčistil skvrny od bahna na sedačkách. Tvrdil mi, že vozil psy. Dal jsem to vytepovat a i čistírna s tím měla hodně práce, nicméně to zvládli. Typický zápach bahna v interiéru cítit není, ale to nebyl ani předtím. Další projevy:- přesně do poloviny zanesené světlomety. Vsadím se, že kdybych je chtěl nechat rozleštit, tak se přijde na to, že je to zevnitř.- rez v interiéru - nabíjecí konektory, kolejnice u sedaček...- stopy po bahnu i na místech, kam by se nikdy dostat nemělo, mezi sedačkami, nahoře u pátých dveří...- občas nefungující elektrické přislušenství - jednou je to tempomat, potom rádio... Finální potvrzení jsem dostal, když jsem si do Googlu zadal město, odkud prý tento mladík před 6 lety vozidlo kupoval a první odkaz na mě vyhodil obrázky záplav v dané lokalitě, přesně v měsíci před koupením vozu ! Musel o tom vědět. Teď tedy otázka, co s tím? Jezdit v tom nechci, nerad bych se někde zabil, až třeba nevystřeli airbagy. Ale zase také nechci naápit někoho dalšího. I když, mě o tom taky nikdo neřekl a nikde to napsané není. Kupní smlouva o tomto mlčí. Auto stálo 50.000. Bohužel už jsem do něj dalších 30 dal, než jsem na toto přišel. Mimo tohoto fatálního zjištění je ještě načaté turbo, opravu mi nacenili na dalších 20 tisíc. O tom předchozí majitel také mlčel.Má cenu se pouštět do soudního sporu? Podle mě bych musel vyhrát, jelikož jsou to jasné skryté vady, které byly na autě již v okamžiku koupě. Dostat zpátky svých 50 a nemuset se klepat, že na mě někdo, komu jsem tuhle vránu prodal, vytáhne za rok to samé, by nebylo špatné - i když něco bude stát advokát a soud. Ještě je možnost, že majitel sklopí hlavu a dohodneme se na vrácení a odstoupení od smlouvy.Auto jsem na sebe ještě nepřepsal - může mi to nějak ulehčit situaci, nebo je to jedno?Díky.
To si jako myslíte, že se ta auta vypařila nebo propadla do země? Jinak podle popisu to vypadá, že jste to kupoval se zavázanýma očima takže soud nemůžete vyhrát a je zbytečné se do toho vůbec pouštět. Odcházející turbo je běžné opotřebení takže z toho taky nic nebude...
Koupil si ojetý vúz a pokud ti dotyčný sám dobrovolně nic nedá nikdy z něj nic nedostaneš Múžeš se soudit ale bude tě to stát spoustu peněz času a nervú a výsledek je velmi nejistý dle mě to projedeš Ja bych auto načinčal a i se strátou poslal do světa a bral to jako ponaučení až budeš kupovat další auto
Tak podle právníka to, jestli o tom mladík věděl, nebo ne, nemá vliv na zodpovědnost za skryté vady a šance na výhru je velká. Takže jdu do soudu. Dávejte si bacha i vy, co chcete prodat nějakou šunku a prodávající neupozorníte na všechny vady. automix.denik.cz/... ... 80427.html,,Zákon stanovuje maximální dobu šesti měsíců od uskutečněného prodeje jako dobu, ve které se může projevit skrytá vada. Může se jednat například o vadné turbo nebo palivové čerpadlo, únik chladicí kapaliny nebo oleje a tak dále. Projeví-li se vada v šestiměsíční lhůtě, pohlíží zákon na věc, jako by byl vůz vadný už při převzetí." mám právníka, který chce 20% z vyhraného sporu a z prohraného nic, takže jdu do toho, nemám co ztratit !
Pak dej vědět jak si dopad Mam pocit jestli je ten co ti to prodal nebojsa a kapku se vyzná bude to tuhej a dlouhej boj
krtek*
to jsi tu sice napsal pěkně, ale podle toho co jsi tu popsal, máš tak šanci na opravu toho turba...zbytek je okem poznatelné tudíž, viditelné...a jestli nejsi slepý tak jsi to musel viděl...motáš tu hrušky s jabkama..a vsadím se, že máš ve smlouvě větu, že sis vůz před koupí prohlídl a byl jsi obeznámen s jeho stavem...
Je to hezké co píšeš a co sdělil právník ,ale skutečnosrt bude jinde-MUSÍTE dokázat ,že o daných "skrytých" závadách věděl! a ne že má za ně zodpovědnost!mám právníka, který chce 20% z vyhraného sporu a z prohraného nic, takže jdu do toho, nemám co ztratit !Hmmm tak tomu bych ani za mák nevěřil,NIKDO nepracuje zadarmo,jen z Vás bude vytáhne nějaké peníze nic víc,ale když Chcete tak tomu věřte! Může se jednat například o vadné turbo nebo palivové čerpadlo, únik chladicí kapaliny nebo oleje a tak dále._K tomuto jen to- do půl roku je řidič debil schopen nejen turbo odvařit ale i další díly auta a pak jej vrátí? jako že skrytá vada?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.