Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vespolek,
potřebuji radu - chci (musím) vyřadit auto z evidence vozidel a odhlásit povinné ručení - po nehodě je z auta vrak... Chci ho
ještě prodat nějaké náhradní díly, papírově mám všechno podložené jak má být (z úřadu - dopravky), vyplnila jsem všechny formuláře, včetně malého i velkého techničáku,SPZ a zelené karty. A ted ten problém:
Auto je stále napsané na bývalého manžela a povinné ručení taky. Ale podle práva (3 roky od rozvodu atd atd) je auto moje, jenom on ho nikdy nechtěl přepsat.
co myslíte, že se stane, jestliže on to auto ani ted neodhlásí z evidence, nezruší pojistku - můžou s toho úřady vyvodit nějaké důsledky vůči mně?
vyřadit z evidence lze - za předpokladu, že podáš čestné prohlášení, že si auto necháváš pro vlastní potřebu a nebude odstaveno na veřejných komunikacích (to je místo potvrzení o ekologické likvidaci) - funguje to, diktovala mi to paní na úřadě.
problém je, že jemu se na ten úřad nechce a já se bojím, abych nebyla nějak "popotahovaná" za to já...
Pokouším se ho k tomu přemluvit, tak snad budu mít úspěch...
Jaké úřady myslíte? Pokud jde o ten dopravní, s největší pravděpodobností budete některým u úředníků zastřelena hned po příchodu k přepážce, podle Jardy, který sem občas píše se totiž jedná o represivní orgán, který akorát buzeruje občany. Nic na tom nezmění ani sklutečnost, že nejste uvedena v žádném seznamu provozovatelů.Na Vašem míste bych tam raději nechodil...
Jen bych upresnil - jde o organ, kde zalezi na tom, na koho narazite... Ted jsem tam docela casto, naposledy prijemna holka, bez problemu. Predtim stara cuza asi zakomplexovana, jsem myslel, ze ji protahnu okynkem. A taky nekdo vi a nekdo nevi...
Ale urad je urad, to je vsude podobny, me hlavne vadi nesmyslne zakony.
Tak vypadá, že "ex" pochopil, že to nikdo jiný za něj neudělá a donese tam ty papíry. tak snad to projde a bude klid.
Vážená, máte 2 možnosti.
1) Buď ho uženete ať Vám dá plnou moc a vozidlo vyřadíte. (TP, ORV, RZ, doklad o ek. likvidaci, nebo prohlášení o změně účelu využití)
2) Vozidlo přihlásíte na sebe a následně vyřadíte ( soudní vyrovnání, kde musí být uvedeno, že vozidlo je po rozvodu vaše, TP, ORV, poj., EK, nebo doklad o eko. likvidaci.)
Ještě Vás musám upozornit, že vlastník (provozovatel) je povinnen hlásit každou změnu do 10-ti dní. Sankce je na rozhodnutí a posouzení příslušného správního orgánu dopravy.
Pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.