Nejste přihlášen/a.
Mám Fabii koupenou teprve rok ,skoro nejezdím ,většinou jen ve městě. Včera jsem jel asi 120km. a začala svítit EPC na levém budíku, po zastavení o znovu nastartování zhasla, ale potom se mi rozsvítila na pravém budíku symbol čerpadla a to už tam zůstalo .Co to pořád je? Už mě to znervozňuje. Já to brzo prodám a vrátím se k Fiatu,tam mi nic nesvitilo. jenom erbegy.
"...to jsem se napálil,že jsem to loni za 30koupil".
Napálil byste se, kdybyste ho koupil za 300, nebo bylo rok staré.
Smiřte se s tím, že 18 let staré auto za 30000 prostě nějaké ty závady mít bude. Nemůžete od něj čekat zázrak. A prodávat ho jen kvůli pravděpodobně drobné závadě v elektroinstalaci je hloupost. Za tu cenu stejně lepší nekoupíte, bez ohledu na značku.
Načtení závad proběhlo? Prvně bych zkontroloval funkci brzdovek, jinak to muže být skoro cokoli v elektrice. Fabie tohohle ročníku trpějí na studeňáky na přístrojivce, tleje jim svazek elektroinstalace v motorovim prostoru, pokud tedy neni už rozbalen a vyvěšen.
Byl jsem na diagnostice,opravdu to má spojitost s brdovým spínačem ,odstranili mi to.Jedna žárovka byla spálená na pravé straně.Že by to bylo možné nahodit poruchu motoru?
karlosdos: Kontrolka EPC znamená Electronic Pedal Control, hlídá to správnou funkčnost všech snímačů pedálů, včetně toho spínače brzdových světel. To je mimochodem asi nejčastější závada Fabie, dříve nebo později se to pokazí u každé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.