Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabie r.v. 2001 svítící kontrolky

Od: karlosdos* odpovědí: 10 změna:

Mám Fabii koupenou teprve rok ,skoro nejezdím ,většinou jen ve městě. Včera jsem jel asi 120km. a začala svítit EPC na levém budíku, po zastavení o znovu nastartování zhasla, ale potom se mi rozsvítila na pravém budíku symbol čerpadla a to už tam zůstalo .Co to pořád je? Už mě to znervozňuje. Já to brzo prodám a vrátím se k Fiatu,tam mi nic nesvitilo. jenom erbegy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"...to jsem se napálil,že jsem to loni za 30koupil".
Napálil byste se, kdybyste ho koupil za 300, nebo bylo rok staré.

Smiřte se s tím, že 18 let staré auto za 30000 prostě nějaké ty závady mít bude. Nemůžete od něj čekat zázrak. A prodávat ho jen kvůli pravděpodobně drobné závadě v elektroinstalaci je hloupost. Za tu cenu stejně lepší nekoupíte, bez ohledu na značku.

hodnocení

0x

Načtení závad proběhlo? Prvně bych zkontroloval funkci brzdovek, jinak to muže být skoro cokoli v elektrice. Fabie tohohle ročníku trpějí na studeňáky na přístrojivce, tleje jim svazek elektroinstalace v motorovim prostoru, pokud tedy neni už rozbalen a vyvěšen.

karlosdos*
hodnocení

Byl jsem na diagnostice,opravdu to má spojitost s brdovým spínačem ,odstranili mi to.Jedna žárovka byla spálená na pravé straně.Že by to bylo možné nahodit poruchu motoru?

tycoon*

karlosdos: Kontrolka EPC znamená Electronic Pedal Control, hlídá to správnou funkčnost všech snímačů pedálů, včetně toho spínače brzdových světel. To je mimochodem asi nejčastější závada Fabie, dříve nebo později se to pokazí u každé.

karlosdos*
hodnocení

Tak to mi můžou přestat svítit brzdová světla? To je dost nebezpečné,spínač si asi sám na silnici nevyměním.Pojedu mimo město a co teď ,někdo do mě narazí,vinu budu mít já.,,

karlosdos*
hodnocení

Děkuji ,tak to mám radost,furt něco,musím zas na diagnostiku a pak to půjde do prodeje. To jsem se napálil,že jsem to loni za 30koupil.

hodnocení

0x

Zdravím,co třeba zkusit vyčistit škrtící klapku.Jinak těško se radí,bez připojení diagnostiky.

karlosdos*
hodnocení

Já to dovezu na dignostiku tomu,co mi to prodal,ať mi to odblokuje a prodám to protiúčtem za 18.

hodnocení

0x

To je o štěstí... Zlaté pravidlo je, že nejlepší je nic nemít...

Závady mají nová auta a i ¨to hodně drahá a i jetá... Prostě to tak je...

karlosdos*
hodnocení

Máte pravdu,asi to tak je. ale já na lepší auto nemám. Do 50tisíc. ,nenašetřil jsem si stovky tisíc,nyní je mi 67 let a chci auto do města a na výlety,ne ale pokladničku na peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]