Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu. Je lepší cestovat do Chorvatska přes Víden nebo přes Madarsko. Nejsem zkušený,hledám jednoduší cestu. Výjezd BRNO. diky
Jezdím oba směry:
Na Istriu je podle mne lepší jet přes Rakousko - není tam žádný problém. Do Mikulova to znáte, do Vídně výborná silnice 1. třídy, přes Vídeň je výborné značení, od Vídně jedete po dálnici směr Graz, tam doleva směr Malibor - Slovinsko stále po dálnici. Po Slovinsku směr dolů na Koper a tam na Istriu. Po Istrii už jedete asi po normání silnici, podle toho kam máte namířeno. Mapa zde Pokud máte strach z Vídně směrem od Znojma téměř nevidíte Vídeň.
Na jih Chorvatska jezdím raději přes Maďarsko. Brno dálnice, přes Slovensko dálnice až na maďarské hranice. Za hranicemi do Mosonmagyarvar po dálnici i když je tam značka Matrica vignete - je pro vozidla nad 3,5 tuny. U Mosonmagyarvaru doprava směr Czorna, Szombathely jet na Lenti, Letenye (nejezdit na Lendavu ve Slovinsku). Odtud je kousek na chorvatskou dálnici směr Goričan, Zagreb, Posedarje, Split a třeba dál. Přes Maďarsko jedete po silnici 1. třídy, dost vesnic s kontrolními radary, některé části opravené omezením rychlosti na 70 km. Přesto tam jedu na jih Chorvatska raději. Můj podrobný rozpis cesty je zde.
Obě trasy jsou celkem rovnocené na řidičské schopnosti.
Šťastnou cestu!
Ten odkaz mapy přes Rakousko se nepovedl - pokus číslo 2 zde
Souhlasím s již uvedenými způsoby jízdy. Samozřejmě Vám nepřeji nic špatného, ale pokud se něco cestou stane, s Maďary se nedomluvíte, pokud neumíte Maďarsky. Berte to, prosím, jako poznámku na základě vlastní zkušenosti a na doporučení slovinských celníků...
Mám opačný názor. V Maďarsku jsem se vždy domluvil na tom co jsem potřeboval, a to umím jen trochu německy. Jezdím do Maďarska tak 4-5x ročně, většinou do termálů. Nikdy jsem neměl problém - znám maďarsky jen fekete-černý. Ke Slovincům mám oproti tomu mnohem víc výhrad. Nepříjemní, líní, komisní - myslím celníky. Jednou jsem musel couvat s karavanem 30m abych mu mohl podat doklady přímo do ruky - seděl na židli a nezvedl se, přece nepopojde 3m do vedlejšího pruhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.