Nejste přihlášen/a.
Měnil sem si na autě nové brzdové destičky a kotouče na všech kolech.
Prvních 300km sem brzdil opatrně.
Četl jsem,že nyní bych měl auto pořádně rozjed a prudce zabrzdit. Toto udělat několikrát po sobě.
Je to pravda? Zdá se mi to jako naprostá volovina. Takhle ty kotouče akorát zbytečně odrovnám.
Brzdové destičky měním na 2 autech dohromady cca 3x do roka, k tomu cca 2x do roka kotouče, občas je i stáčím/rovnám. Ještě se mi nestalo, že bych musel brzdy nějakým zvláštním způsobem zabíhat. Prvních několik brzdění je opatrných hlavně proto, abych věděl, jak brzdy sedí a co si mohu dovolit. Pak už jsem vždy brzdil normálně a nikdy jsem si nevšiml, že by rozdíl v brzdném účinku proti původním brzdám byl nějak markantní.
Takže závěr: Nové brzdy prakticky nezajíždím.
Zajetí brzd si vygoofli, pro každý druh je trochu jiné.. A zajetí rozhodne to není volovina a zbytečnost. Prudce brzdit několikrát = ohřát a "vypálit" pojivo v deskách + vyžíhat kotouč. Důležité u toho je nezůstat stát se žhavým kotoučem, ale chvíli (do ochlazení) pořád jet aby desky nezůstaly v jednom místě (sycení kotouče materiálem z desek, v tom místě pak je kotouč tvrdší a časem se udělá hrb = začne kopat). Info na netu je dost tak si to najdi...
tak ono taky zalezi jake mas kotouce a desky, jestli nejake sportovni nebo obycejne
normalni kotouce zajedes proste normalnim zpusobem jizdy, akorat prvnich par km ( u nekoho stovek km - zalezi kolik toho nabrzdis ) to muze trosku min brzdit nez si sednou desky na kotouce , jinak neni treba nic zvlastniho
u lakovanych to trva trochu delsi dobu ale taky zalezi podle toho jak casto brzdis, lakovane ate, textary apod bez problemu sedres lak behem 10km, staci jen casteji brzdit a pak uz normalni jizda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.