Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu si sjednávat povinné ručení. Nechci vyloženě poradit, jaký produkt si vybrat, protože je jich mnoho a užší okruh už mám vybrán. Spíše mě zajímá, u koho je dle Vás nejvýhodnější si POV sjednat?
Mám 24 let, vozidlo s motorem 2.0, 103 Kw. Rozmýšlím se nad pojištěním od AXA nebo dově dostupném pojištění od VZP. Máte nějaké dobré zkušenosti s jinou pojišťovnou a podobným věkem/vozem?
díky
Povinných ručení není mnoho, vždy jde o povinné ručení, maximálně s nějakým bonusem, jako je pojištění skel a podobné věci
Projeďte si nabídky pojišťoven na netu a popř. zkuste klik.cz. Najdete tak komplexní informace a určitě objektivnější, než tady na poradně.
@stepm: Otázka je na Povinné ručení, tak do toho zbytečně nepleť havarijní pojištění
Stačí se podívat na reference a u těch nejlevnějších (jak neustále propagují v televizi), nenajdete žádnou pozitivní reakci. Já jsem dal na pojišťovacího poradce a sjednal jsem povinné ručení i pojistku (dva roky staré auto), u Allianz. Za prvé solidní celková suma (mám zde i pojištění domácnosti, což se také počítá) a za druhé spoluúčast, která je pevně daná, což už nebývá běžné (počítají se procenta).
Nevím ale Alianz nejlevnější? zkoušel jsem to jejich "jezdím málo,platím málo" pokud bych jej uzavřel -paltil bych od asi 15000kč víc!Daůší,když jsem si pojištoval Mazdu Premacy 2,0 DiTD -mám za 3000 včetně p.okna,u alianzi holé PR jen za 6000kč,prý nejlevnější!
Já si myslím, že je to v podstatě fuk. Malé pojišťovny lákají nižší cenou, ale kdoví, jak by se pak při nehodě zachovaly (hlavně co se týče HAV). Důležité je nechat každý rok pojistku přepracovat. Spousta lidí platí zbytečně tisíce navíc kvůli staré smlouvě.
Vzhledem k vašemu věku by možná bylo výhodnější jako pojistníka uvést někoho z rodičů (teď už za to pojišťovny mají přirážku, ale i tak to může vycházet o dost levněji). Od 28 let dostanete příjemnější taxu.
@satam: Ono se to týká i POV. Jestli je těch pár stovek ročně pro některé lidi opravdu taková úspora, jak pak vůbec uživí to auto?
P.Cukrář má pravdu pokud se jedná jen a jen o havar.pojistku tak prostě jen cena a cena.Vše ostaní je nedůležité.
Protože když způsobíte nehodu Vy tak to jde za pojištovnou(z vaší pojistky) a jak ta si to vyřídí s postiženým Vám může být šumák.
Pokud jste postižený Vy tak už je to jen o štěstí u jaké pojištovny je viník a jak se bude jeho pojištovna vypořádávat s Vámi.
Ono je to krapet jina.§Pojišťovna KAŽDÁ se snaží poskytnout co nejnižší plnění (např místo nového blatníku-3000,světla-10 000 a blikače-1000, dát blatník z vrakáče za 500, světlo za 750 a blikač za 150) a je jen jak poškozený bude jednat !
To chápu.Ale to nic nemění na tom a nijak to neovlivní jako poškozeného muj osud a štěstí kdo mi zrovna nabourá.A kde ON ! je pojištěn protože z té pojistky to pujde a s tou pojištovnou budu jednat.
Může to být dobrá pojištovna nebo horší nebo pak je smula a vše bude komplikovanější když viník nebude mít havarijko sjednané nikde.
Vy jste nepochopila-je jedno kde je viník pojištěn zda u nejlevnější nebo nejnejdražší!Každá má povinnost bez ohledu na výši palceného PR poskytnout odškodnění v plné výši.je důležití jak toúpostižený vyhodnotí,jak bude jednat s pojištovnou atd...
tak s tim ze to je jen o cene jste vedle , taky sem si to kdysi myslel, ze me to nemusi zajimat protoze mam povinne a vsechno plati pojistovna
nedavno to zazil znamy, naboural do nejakeho firemniho auta, pojistovna neco pokratila , neco zaplatila ( kazde pojistovne jde jen o zisk, je to firma jako kazda jina ) , firma spokojena nebyla tak vycislila dalsi ztraty ktere jim kvuli havarie vznikly a chtela to rovnou po majiteli auta, ten to dal na soud ze nic platit nebude, prohral a platil , takze ne vzdycky je to JEN o cene u pojistky
Juraji, neznám podrobnosti o případu Vašeho známého, ale já tomu nevěřím. Páč jsem slyšel tolika pohádek...
Na čistém povinném, se toho moc změnit nedá. Tedy kromě ceny. V každém případě se nedívat na limit pojistného krytí pod 50/50 milionů - a i to je naprosté minimum.
Jiné je ale co k tomu všechno pijišťovna dává. Někdy může být zajímavá výhoda jedna nehoda bez ztráty bonusu. Podle mne rozhodnou připojištění - ať už zahrnutá v ceně, tak i ta dosjednaná. Cena připojištění skel je u většiny pojišťoven podobná (snad kromě AXA kde to bývá levnější). Podle mne je velmi důležitá asistence, najezdím ročně kolem 30 tisíc kilometrů, hodně z toho po zahraničí a nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit hradit případné problémy na místě plně v hotovosti. Asistence mohou mít různé podmínky a výluky (u některé pojišťovny například pro vozidla přes 11 let), podmínky se také liší pro problém díky poruše nebo díky havárii. Je dobré si uvědomit, že v zahraničí platí jiné poměry než u nás. To, co vám u nás někdo udělá "za pivo" nebo za pár stokorun, tak například v Rakousku je minimální částka za zásah 120€ v hotovosti. Přitom částka za asistenční služby je v ceně vlastního pojištění skoro zanedbatelná.
arne1, proč ne: "nedívat na limit pojistného krytí pod 50/50 milionů - a i to je naprosté minimum."
já chci vždy to nejmenší plnění a nemám žádný problém.
Momentálně problém nemáš. Ale nepřeji ti abys problém měl - pak by se ti pár ušetřených desetikorun proměnilo v závratné částky.
Mimochodem, slyšel jsem (a to z kruhů servisáků, ne pojišťováků) o případu kdy děda se starým fáčkem udělal cestou na pole škodu za 40 melounů. A to v tom nebyly škody na zdraví.
To je podobné jako u občanské odpovědnosti - většina lidí si myslí že stačí krytí max na milion Kč. Jenže ve skutečnosti je potřebný limit milion €.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.