Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplý motor nestartuje

Od: ctyrykola* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám na motokáře motor YX150. Za studena chytne i na poprvé, teplý při nakopnutí nechytne ani nejeví známky čehokoliv - zdá se že má snad i trochu menší kompresi.

Přišel jsem na to pří štelování volnoběhu.

ps - motor je skoro nový

Díky. Ctyrykola

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co svíčka?

hodnocení

0x

1. Prověřit svíčku.

2. Změřit kompresi, podle výsledku (nízká komprese) hledat příčinu (zapečené kroužky?).

doplněno 08.07.19 12:09:

@ctyrykola: Jak se měří komprese ti vysvětlí každý solidní automechanik.

A kroužky zapečeš u té motokáry při nevhodném způsobu používání NOVÉHO motoru a ani se nestačíš ohlédnout.

doplněno 08.07.19 12:54:

@ctyrykola: Ne. Zapečené krožky znamená, že jejich volný pohyb v drážkách je znemožněný karbonem, který se tam nevhodným používáním motoru vytvoří. A věř, že to občas jde hodně rychle.

ctyrykola*
hodnocení

myslel jsem CO ZNAMENÁ zapéct kroužky. Jako zadřít?

ctyrykola*
hodnocení

Motor se při startování točí, ale nechytne. Co je např. špatné používání? Používám ho občas, netočím ho, šetřím ho.

Ještě mě napadá jestli nemůže být přechlastaný ( a během chládnutí se vyvětrá a zas jde nastartovet) - nemůže to být ono?

ctyrykola*
hodnocení

Svíčku jsem zkusil jinou, a stejné.

Změřit kompresi - jak to myslíte? Možná vůle ventilů?

Zapečené kroužky == co? Vždyť je ten motor skoro nový!

ctyrykola*
hodnocení

Trochu jsem si pohrál s karburátorem a vypadá to že je to OK.

Díky.

jenda2*
hodnocení

0x
Pricina muze byt ve snimaci otacek. Pokud ale vytazena svicka dava jiskru, pak to bude chtit seridit bohatost smesi, nejlepe v servisu na meraku.

ctyrykola*
hodnocení

S bohatostí směsi jsem si pohrál (podle sluchu :D - jsem jen amatér) a vypadá to že už je to OK.
Tak díky za rady.
Ctyrykola

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]