Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den.
Můj tatínek využívá mé auto, jelikož sám jej na sebe mít napsané nemůže, bohužel jsem se dozvěděla, že už pár měsíců neplatí povinné ručení (psané na něho). Když jsem si četla všechno, co hrozí, tak mě asi celkem oprávněně napadly katastrofické scénáře. Je nějaká šance, abych utekla před průšvihem?
Díky moc a hezký den
Děkuju za reakci. Je riziko, že mi to doměří kancelář pojistitelů? Zároveň - pokud by otec nedejbože boural a někomu způsobil škodu, popř. újmu na zdraví, tak jde úhrada za mnou, že?
dabel: Kdepak, následky ponese vždy majitel vozidla.
Doporučuji tazatelce hned zajít na onu pojišťovnu a poptat možné řešení.
Auto ihned pojisti nebo dej do depozitu. Počítej, že za nepojištěné období přijde poplatek od ČKP - záleží jestli a kdy pojišťovna pojištění ukončila pro neplacení pojistného. Bude i dluh pojišťovně za pojistné, pojistník je otec tak ten půjde za ním. Případnou škodu při způsobené nehodě zaplatí ČKP a bude jí vymáhat po řidiči.
Za pojištění je odpovědný vlastník/ provozovatel = ověřuj si jestli je pojištěné (pokud platí otec tak chcěj doklad o zaplacení, pokud ti ho neukáže tak to pojisti sama nebo auto dej do depozitu...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.