Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje auto využívá taťka, ale neplatí pojistku

Od: dana78 odpovědí: 14 změna:

Ahoj, dobrý den.

Můj tatínek využívá mé auto, jelikož sám jej na sebe mít napsané nemůže, bohužel jsem se dozvěděla, že už pár měsíců neplatí povinné ručení (psané na něho). Když jsem si četla všechno, co hrozí, tak mě asi celkem oprávněně napadly katastrofické scénáře. Je nějaká šance, abych utekla před průšvihem?

Díky moc a hezký den

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

3x

Sjednejte si ještě dneš povinné ručení, pěkně fotříkovi poděkujte, že s tím někde nezpůsobil nehodu a až vám přijde, že máte zaplatit příspěvek ČKP (nebojte, že by nepřišel), tak to dejte fotříkovi k úhradě.

xenofob
hodnocení

3x

ČKP účtuje desítky korun ka každý den podle vyhlášky MFCR a k tomu 500-600,- Kč jako náklady vymáhání

doporučuji auto pojistti a přepsat na skutečného provozovatele, protože za evidovaným vlastníkem jsou také pokuty atd...

jurajjuraj*
hodnocení

1x

kdyz se stane pruser tak vsechno jde za tim kdo je psany v technicaku, takze jednoduse, snazil bych se uhradit cim jak nejdriv dluh ktery vzniknul, auto pojistil na sebe a otec si to bud bude platit anebo muze chodit pesky

hodnocení

1x

1) Ihned vozidlo pojistit.

2) Čekat, až se ozve ČKP, jinak stejně nic nemůžete dělat.

Šance nad útěkem před průserem je jedna, pojistit vozidlo a pak čekat na následky svého pochybení.

hodnocení

0x
Nejlepší by bylo aby ste si uzavřela na auto co je psané na vás svou vlastní pojistku
Jak nejlíp utýct před prúšvihem zajít na pojištovnu zjistit jakej je dluh ten bud zaplatit na místě nebo si domluvit splátkový kalendář
dana78
hodnocení

Děkuju za reakci. Je riziko, že mi to doměří kancelář pojistitelů? Zároveň - pokud by otec nedejbože boural a někomu způsobil škodu, popř. újmu na zdraví, tak jde úhrada za mnou, že?

Náký riziko tam je skočil bych na pojištovnu tam vám řeknou vše
Já myslim že vam by se nic stát nemělo pojistku uzavřel otec a pokud ji neplatí následky si ponese sám
Myslím že jediná varianta je uzavřít-tedy pokud bylo zrušenou-nové PR-nebylo-li ještě zrušeno pak ihned dopaltit dlužnou částku=vyhnete se postihu od ČKP.Bylo-li však bylo zrušeno pak bude od ČKP postih za každý nepojištěný den od zániku PR a k tomu ještě patří povinnost doplatit dlužné pojistné pojištovně za dobu kdy se neplatilo až do zániku PR.Navíc doporučím odebrat vozidlo.Neplatí PR=nebude jezdit!"Já myslim že vam by se nic stát nemělo pojistku uzavřel otec a pokud ji neplatí následky si ponese sám"-neponese ČKP se obrací na osobu psanou v ORV-TP nikoliv osobu užívající MV a (ne)platící PR.Po něm max poj,bude požadovata doplacení ,viz výše!

dabel: Kdepak, následky ponese vždy majitel vozidla.
Doporučuji tazatelce hned zajít na onu pojišťovnu a poptat možné řešení.

Následky havárie ponese řidič a pokud by byla způsobena technickým stavem vozu, tak i majitel.

Neznám zákony, kterými se to řídí, ale selským rozumem.

Následky havárie ve formě bodů, pokuty, sebrání řidičáku či vězení ponese řidič.

Ale vymáhání škody jde za majitelem vozidla a ten ji řeší z povinného ručení, a nebo pokud nemá, tak platí ze svého.

asd1
hodnocení

0x

Auto ihned pojisti nebo dej do depozitu. Počítej, že za nepojištěné období přijde poplatek od ČKP - záleží jestli a kdy pojišťovna pojištění ukončila pro neplacení pojistného. Bude i dluh pojišťovně za pojistné, pojistník je otec tak ten půjde za ním. Případnou škodu při způsobené nehodě zaplatí ČKP a bude jí vymáhat po řidiči.

Za pojištění je odpovědný vlastník/ provozovatel = ověřuj si jestli je pojištěné (pokud platí otec tak chcěj doklad o zaplacení, pokud ti ho neukáže tak to pojisti sama nebo auto dej do depozitu...)

honza1212
hodnocení

0x
Především bych mu sebral klíčky. Potom pojistit a čekat. Když něco přijde,tak urgovat otce k odpovědnosti. Holt rodiče si člověk nevybere. Pro dobrotu na žebrotu.

jenda2*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]