Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Punto - kontrolka žárovek

Od: rdska odpovědí: 10 změna:

Zdravím pánové, jsem tu opět se svým Puntem II.

Naskytl se mi jiný problém. Tekntokrát mi na palubce svítí kontrolka nefukčnosti některé z žárovek (oranžová), přesto že jsem žárovku ihned po tom co začala tato kontrolka svítit po prvé, vyměnil. Nikdy předtím to nedělalo. Po výměně zhasla, ale další den, za jízdy občas problikla... Intervaly svícení se prodlužovaly a teď opět svítí stále.

Žárovky jsem samozřejmě zkontroloval, vše funguje jen kontrolka svítí...

Nevíte čím by to mohlo být? Zatím děkuji...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gigi*
hodnocení

2x

Ještě zkontroluj zda svítí osvětlení reg.. značky, někdo na to zaponmíná.

rdska
hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Očistěte kontakty u té měněné žárovky a taky kontakty na pojistce která k ní vede. Může to být jedna s příčin.

Jak vůbec taková kontrola žárovek funguje? Podlě odběru?

ar*

Ano, když jsem mněl Cromu tak jsem dal místo žároviček do parkovaček led diody a výstraha taky taky "řikala" že nesvítí . Dokonce když jsem použil z nouze jinou pojistku než byla předepsaná a nebo dal žárovku s jinou wattáží tak to upozorňovalo na poruchu.

rdska
hodnocení

Dobře až budu mít trochu času vyzkouším to, zatím děkuji.

rdska
hodnocení

Zdravím hoši, tak jsem dle rady, opět rozebral světla, vyndal všechny žárovky, očistil všechny konatkty, namontoval žárovky... Nastartoval zapnul světla vyzkoušel světal, všechna fungovala jak mají...

Zadělal jsem světla, no a při jízdě opět problikává kontrolka stavu žárovek.

Opravd nevím, watáž vyměněné žárovky je stejná jako té původní, tak v čem je kurnik problém? Před výměnou to nikdy předtím ani nebliklo... :(

ar*

Zmněřte se na žárovky a konektory pouze na obrysová světla. Ostatní žárovky stím nemají nic společného. Na diagnostice by na vás asi kokuali divně pokud by jtse po nich chtěl napojení na VAG a provést diagnostiku žárovek. Pokud to nedělalo před výmněnou tak je někde na parovačkách špatný kotakt.

parizek*

Ostatni zarovky s tim vazne nemaji co delat? Tedy nevim jak u Punta, ale me u auta po startu sviti zarovka, dokud neslapnu na brzdu - tudiz tato kontrola bezne zahrnuje i brzdova svetla. A ze je VAG hloupost? Zabere to 5min a vite presne,ktera zarovka ma problem. Lepsi nez tady dva dny tipovat, cim by to asi mohlo byt...

parizek*
hodnocení

0x

Ja tedy nevim, co jste resil poprve, ale zarovek je preci na aute dost. Muze to byt treba brzdovka. Pokud presto budou vsechny zarovky v poradku, bude to nejakym kontaktem nebo kablikem.

Punto by melo umoznovat diagnostiku, takze napichnout na VAG a zjistit kde presne je chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]