Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - divný zvuk při sešlápnutí spojky

Od: miki07 odpovědí: 4 změna:

čaute,
už nějakou dobu pozoruju na své Felině divný zvuk na neutrál. Je to takové klepání. Když přijdu ráno k autu a nastartuju, tak to nedělá, motor hezky běží, nikde nic nemlátí. Když se motor ohřeje tak se to trošku zhorší. Ale dělá to čistě jen na neutrál. Jakmile sešlápnu spojku tak to přestane. dokonce někdy pomůže když na ten neutrál trošku vytočím motor a pak pustím plyn. nebo mkdyž zkusím zařadit nějakej kvalt a zase vrátím na neutrál. Někdy to přestane a někdy ne, jak kdy. Docela mě děsí co by to mohlo být. Napadlo mě spojkový ložisko, ale to by spíš mlátilo naopak ne? Pak jsem se dočetl že by to mohl být synchron na 5ce. Auto jinak jede dobře, řadit jde taky dobře a lehce, spojka zabírá taky dobře, za jízdy nic nemlátí, jen na ten neutrál no...Tuší někdo co by to mohlo být? Díky..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bery*
hodnocení

0x
Ahoj, je to ... normalni :) Delal mi to forman a vsechny feldy, u fabky 1,4mpi a octy 1,6/75kw to taky jde trochu vypozorovat. U facka jsem to kdysi vyznamne omezil prodlouzenim pruzinky u spojkovyho pedalu (pri prizvednuti pedalu zvuk skoro prestal). Pravdepodobne jde o vuli mezi spojkovym loziskem a hrideli, ktera se takhle zvukove projevuje v
rezimu, kdy se lozisko sotva dotyka. Dalsi moznosti jsou loziska v prevodovce, ale to by hucelo a porad.

olinl
hodnocení

0x

Ten synchron na pětce chrčí pouze při jízdě na pátou rychlost (u Felicie), při ničem jiném. Nedávno jsem to opravoval. Přikláním se k vyčochtanému spojkovému ložisku v místě na hřídeli.

fik
hodnocení

0x

Synchron na 5 stupni,dělá to snad každá felicie s nájezdem 150 tis+ Dá se to poměrně lehce opravit nebo pomůže i vyměnit olej za kvalitní-vyměnil jsem za 75W-90,je celkem dost drahý ale vyplatilo se,skoro to není slyšet a projeví se to jen málokdy-a auto má najeto k 350 tis. Nemá to na nic vliv,to je konstrukční vada převodovky,ten synchron je zvlášť od ostatních a nemaže se tak dobře,časem se udělá vůle. A ano,dělá to jen na neutrál,při zařazené 5 je soukolí v záběrru a nic nemůže mlátit.

miki07
hodnocení

Spojka je tam rok a pul stará, měnil jsem celou sadu, ze by mohlo lozisko odejit tak rychle? :O daval jsem normální vyrobu, žádnej PL nebo Čínu... Jezdim v klmmidu, řadím taky lehce, nervu tam kvalty na silu ani přes zuby.. no uvidime co to bude :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]