Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 roky starý dovoz auta Itálie

Od: dravec* odpovědí: 4 změna:

Koupil auto které je dovezené z Italie, všechny dokumenty, certifikáty a přiloha k technickému protokolu je z roku 2015. Ale dovozová technická a emise jsou dělané 12/2018
Bude to na uřádě problém? Auto za každou cenu chci je jich jako máku a v takovém stavu snad žádné. Je to Opel Tigra Twintop v plné výbavě. Duvod proč auto stálo tak dlouho v CZ sice nechápu ale auto jako takové je opravdu v super stavu. Měl sem Tigru už jednou a ta umřela na rozvody (potkal se motor a oprava byla dražší než auto)

Z autem jsem ujel 500km a nenašel jsem jediný problém, střecha se otevře za 18s přesne podle dílenské příručky.

Před koupí sem si auto proklep jak přes Cebii které sice moc neveřím ale i přes jiné Něměcké služby. KM, rok dovozu do CZ se na všech služnách shodují.
Teď teda souhrn ze všeho co jsem tu popsal:
Mají všechny papíry z roku 2015 nějakou "životnost"?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

3x

TP z roku 2018 je platná 2 roky ode dne vystavení protokolu, tedy do roku 2020, EK je obsažena v TP a platná , není nutné dělat novou, při 1. zápisu do RSV zákon neomemezuje jejé platnost na 30 dnů, takže doplnit o povinné ručení a podat žádost

dravec*
hodnocení

Takže jestli to dobře chápu tak ušetřim 400kc za evidenční kontrolu na kterou jsem chtěl v pondělí jít? Ještě dodám že Tigra je rok výroby 2005.
Seznam věci které mám:
Italsky odhlášený technicky průkaz
COC list (certificato di prophieta)
Technicky protokol + jeho přílohu (čistopis)
Protokol o technické prohlídce + emise z roku 2018
Pojistku

mathew
hodnocení

2x

Jestli to má už České značky tak Vás nemusí nic trápit a stačí udělat evidenční kontrolu a přehlásit. V opačném případě záleží v jakém je to stavu rozpracovanosti, ale když je to tak super tak vás cena případné nové technické snad nezabije ne? Navíc by s tím žádný problém být nemusel pokud bude vše sedět.

dravec*
hodnocení

Na autě je pouze převozní zelená značka. O technickou se nebojím. Ale spíš úřad aby tam nebyla nějaká zrada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]