Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palivo natural 95 místo 98?

Od: palivo odpovědí: 10 změna:

Mohu nahradit Benzin 98 běžnou 95?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžeš. Ovšem musíš počítat obvykle se sníženým výkonem, i když možná neznatelně. Moderní motory totiž jsou osazeny všemi možnými i nemožnými čidly, z nichž jedno je čidlo klepání. Pokud toto čidlo zjistí sklon motoru ke klepání (které méněoktanový benzín způsobuje), ŘJ upraví svou mapu tak, aby ke klepání nedošlo. Ovšem je s tím obvykle spojený úbytek výkonu motoru. Další negativní následek je možné snížení životnosti motoru.

doplněno 06.07.19 12:05:

@vernon: Je mi líto, ale napsal jsi nesmysl.

doplněno 06.07.19 12:14:

@vernon: Samozřejmě. S jediným vlastním autem. Nelze zobecňovat!

hodnocení

0x

Co říká výrobce motoru? dle mne ano ,ale pokud je předepsána 98 tak na 95 to nebude to pravé ořechové. já mám ke svému motoru předepsán N95 ale možnost i 98 (na 98 paradoxně jel hůř než na E85).

vernon
hodnocení

0x
Ne. Dojde k citelnému úbytku výkonu a chod motoru nebude optimální.
doplněno 06.07.19 12:12: Vlastní zkušenost...

hodnocení

0x

Podle toho, co máš za superauto. Některá jsou taková přechytřelá, že když se jim kvalita benzínu nelíbí, tak se rovnou vypnou.

Dej konkrétní příklad, která řj vypne kvůli n95...

exmanželka má Jaguára a občas líčí takové strašidelné story.

czapek
hodnocení

0x
Lij tam benzín předepsaný výrobcem. Pokud nemáš na předepsané palivo, nekupuj si suto které nejsi schopen živit.

mathew
hodnocení

0x

Můžeš, při normální jízdě si nejspíš ničeho ani nevšimneš. Ovšem pokud je to něco jako FSI tak si ty ušetřené peníze někam odkládej, protože je brzy budeš potřebovat na nový motor;)

hodnocení

0x
Přidávej k 95 VIF.

jenda2*
hodnocení

0x
Muzete a asi nic nepoznate. I benziny jsou +-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]