Můžeš. Ovšem musíš počítat obvykle se sníženým výkonem, i když možná neznatelně. Moderní motory totiž jsou osazeny všemi možnými i nemožnými čidly, z nichž jedno je čidlo klepání. Pokud toto čidlo zjistí sklon motoru ke klepání (které méněoktanový benzín způsobuje), ŘJ upraví svou mapu tak, aby ke klepání nedošlo. Ovšem je s tím obvykle spojený úbytek výkonu motoru. Další negativní následek je možné snížení životnosti motoru.
Co říká výrobce motoru? dle mne ano ,ale pokud je předepsána 98 tak na 95 to nebude to pravé ořechové. já mám ke svému motoru předepsán N95 ale možnost i 98 (na 98 paradoxně jel hůř než na E85).
Můžeš, při normální jízdě si nejspíš ničeho ani nevšimneš. Ovšem pokud je to něco jako FSI tak si ty ušetřené peníze někam odkládej, protože je brzy budeš potřebovat na nový motor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.