Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si před 3,5 lety auto na leasing konkretně SEAT IBIZA 1.2 12V tohle mám psané i v kupní smlouvě, ale problém mám s tím, že pokud si chci koupit na internetu nějakou součástku tak mám na výběr pouze buď 1.2 (47kw) nebo 1.2 (51kw, 12V) Já mám v kupní smlouvě napsany 1.2 12V ale v techničáku mám jen 47kW a v servise mi řekli (neautorizovanem) že hlava mám motor 12V a je to psany i na vrchnim plastu v autě. Vyráběl se tedy motor 1.2 12V aby měl jen 47kW? nebo ne? Mám to z roku 2006.
Ano raadek má pravdu oba motory se montovaly do Seatu (dobrá odpověď ) jenom doplním,že by jste to mohl poznat podle kodu ve velkém techničáku 47Kw má kod motoru AZQ nebo BME a 51KW kod BXV
děkuju za odpověď. Takže není možné, aby mi spletly třeba velkej techničák? poznám to jen podle čísla motoru, že? Tam asi nenajdu něco jako je BME.
1.)předpokládám že velký TP vůbec nemáte , prože si ho nechávají leasingovky do doby, než splatíte leasing
2.) náhradní díly se zpravidla objednávají podle 17-místnho VIN, i tak není vždy stoúprocentní záruka, že díl bude pasovat
3.) ve velkém TP jsopu uvedny všechny požadované údaje, typ motoru, ventily i výkon, v levé horní části je uvedeno číslo základního technického popisu, není problém nechat si tento ZTP vytisknout na STK nebo požádat technika na úřadu , a porovnat vytištěné údaje s velkým TP
4.) U nových vozidel prodávaných v ČR vystavuje čistopis technického průkazu výrobce, nelze vyloučit administrativní chybu při jeho vytištění, teď po trgistraci auta je už oprava možné administrativní chyby v kompetenci dopravního úřadu, pokud jí doložíte potvrzením výrobce nebo alsepoň protokolem - potvrzením STK, bude údaj ve velkém TP opraven bez poplatku, k tomu ale budete potřebovat velký TP a plnu mos od leasingovky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.