Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné označení typu motoru u Seatu

Od: ehelada* odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem si před 3,5 lety auto na leasing konkretně SEAT IBIZA 1.2 12V tohle mám psané i v kupní smlouvě, ale problém mám s tím, že pokud si chci koupit na internetu nějakou součástku tak mám na výběr pouze buď 1.2 (47kw) nebo 1.2 (51kw, 12V) Já mám v kupní smlouvě napsany 1.2 12V ale v techničáku mám jen 47kW a v servise mi řekli (neautorizovanem) že hlava mám motor 12V a je to psany i na vrchnim plastu v autě. Vyráběl se tedy motor 1.2 12V aby měl jen 47kW? nebo ne? Mám to z roku 2006.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

3x
Nekdo v tom ma zmatek. Ano koncernovy motor 1.2 47kw 12v existuje. Zkuste se zeptat v servisu Skoda. R.

ar*
hodnocení

2x

Ano raadek má pravdu oba motory se montovaly do Seatu (dobrá odpověď ) jenom doplním,že by jste to mohl poznat podle kodu ve velkém techničáku 47Kw má kod motoru AZQ nebo BME a 51KW kod BXV

ehelada*
hodnocení

děkuju za odpověď. Takže není možné, aby mi spletly třeba velkej techničák? poznám to jen podle čísla motoru, že? Tam asi nenajdu něco jako je BME.

ar*

Ve velkém techničáku u kolonky motor je výrobce , podním typ pak Výrobní číslo a Max výkon KW/ot tak u toho typu je ten kod motoru.

doplněno 01.02.10 00:48:

Na autě to najdete na štítku

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

1.)předpokládám že velký TP vůbec nemáte , prože si ho nechávají leasingovky do doby, než splatíte leasing

2.) náhradní díly se zpravidla objednávají podle 17-místnho VIN, i tak není vždy stoúprocentní záruka, že díl bude pasovat

3.) ve velkém TP jsopu uvedny všechny požadované údaje, typ motoru, ventily i výkon, v levé horní části je uvedeno číslo základního technického popisu, není problém nechat si tento ZTP vytisknout na STK nebo požádat technika na úřadu , a porovnat vytištěné údaje s velkým TP

4.) U nových vozidel prodávaných v ČR vystavuje čistopis technického průkazu výrobce, nelze vyloučit administrativní chybu při jeho vytištění, teď po trgistraci auta je už oprava možné administrativní chyby v kompetenci dopravního úřadu, pokud jí doložíte potvrzením výrobce nebo alsepoň protokolem - potvrzením STK, bude údaj ve velkém TP opraven bez poplatku, k tomu ale budete potřebovat velký TP a plnu mos od leasingovky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]