Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám dotaz začal jsem pracovat dál od domova tak jsem před časem koupil auto Passat b6 1.9tdi bls 2007 ted už najeto 290xxx problém je že tam začala cvakat spojka takove plechove slabé rány když spojku sešlápnu tak je ticho.dnes se stalo to ze jsem jel z práce a když jsem se rozjíždel na jednicku tak autu se jako by nechtelo pak jsem radil za dva za tri a kdyz jsem dal víc plynu abych na silnici zrychlil tak tam slo slyset takove kovove susteni pak jsem zastavil a rany sli slyset pres celou ulici tak jsem vypnul motor zapnul a auto jelo normalne je my jasne ze je to dvouhmota ale nevite nekdo jakou podle vas ma tohle este zivotnos?a co delalo to ze to plechovite sustilo kdyz jsem chtel zrychlit?
ja vim musim to opravit ale potrebuju aby to este mesic jelo vymena spojky 26000kc to neni malý peniz chapete?
To nemohu...Ale píšete tak "divně", že to v první chvíli vypadalo že berete 18tis., přitom to bylo myšleno tak, že berete 18 dne v měsíci. Ale až budete používat velká písmena, čárky..a správné kontexty, bude to lepší.
Nicméně stejně píšete že "nemáte teď na opravu, takže to s platem asi nebude tak růžové..resp. nemáte rezervu.
Dojíždět denně 160km, to je nákladově (s amortizací auta+palivo) cca 18tis Kč měsíčně. Pokud tedy berete i 36tis čistého měsíčně a odečtete těch 18tis, není to žádné terno.
Ale to je samozřejmě vaše věc.
Není se čemu divit. Je to jeden z nejporuchovějších motorů od VW vůbec... Aneb aféra létajících ojnic z bloku - špatné utahovací momenty ojničních ložisek a jejich následné vydření kompozice.
Ale předpokládám, že kdyby Vám vyletěla ojnice, tak to poznáte a přes svítící kontrolu oleje byste určitě dál nejel...
Takže je tu ta druhá varianta... Ano, mohla to dělat dvouhmota. Přítelkyně si rok zpět koupila G5 s tím stejným motorem a stejným označením (tj. BLS). Chvilku po koupi se spojka začala ozývat dost podobným způsobem... Po nastartování se ozývalo takové kovové ťukání někde od prostoru spojky a přestalo vždycky po sešlápnutí spojky. Při akceleraci pak docházelo k mlácení a klepání celé karoserie.
Spojku jsem následně vyndal a na dvouhmotě chyběly tři segmenty, které způsobily, že setrvačník nebyl vyvážený a proto při akceleraci docházelo k vibracím, které se nesly po celém autě.
A nebojte... Spojka není až tak drahá... Já jí sice dělal sám, takže mě to stálo akorát 13tis za material, ale v servisech je cena pro toto vozidlo kolem cca 16-18tis za výměnu spojky (material + práce).
tak to jo no ale ted zrovna penize nemam beru 18. tak jen jestli to do te doby vydrzi pak to necham vymenit jde mi jen o tohle jezdim dene do prace 80km a domu taky 80km jen jestli to vydrzi este?
Kdyz to nechas byt, tak si znicis prevodovku.
Ten dvouhmotovy setrvacnik se tam nedava pro paradu.
Tvoje volba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.