Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začala cvakat spojka

Od: turboman odpovědí: 16 změna:

Ahoj mám dotaz začal jsem pracovat dál od domova tak jsem před časem koupil auto Passat b6 1.9tdi bls 2007 ted už najeto 290xxx problém je že tam začala cvakat spojka takove plechove slabé rány když spojku sešlápnu tak je ticho.dnes se stalo to ze jsem jel z práce a když jsem se rozjíždel na jednicku tak autu se jako by nechtelo pak jsem radil za dva za tri a kdyz jsem dal víc plynu abych na silnici zrychlil tak tam slo slyset takove kovove susteni pak jsem zastavil a rany sli slyset pres celou ulici tak jsem vypnul motor zapnul a auto jelo normalne je my jasne ze je to dvouhmota ale nevite nekdo jakou podle vas ma tohle este zivotnos?a co delalo to ze to plechovite sustilo kdyz jsem chtel zrychlit?

ja vim musim to opravit ale potrebuju aby to este mesic jelo vymena spojky 26000kc to neni malý peniz chapete?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Asi takhle..
V podstatě Vás denní dojíždění do práce stojí víc, než je Vaše výplata. To mi nepřipadá jako ekonomicky výhodné.
Když vezmu jen a pouze náklady za naftu, tak je to více jak 5000Kč měsíčně.
Pokud byste nedojížděl a dělal "doma" za 13tis, tak jste na tom lépe.
Asi byste měl trochu věci promyslet.
turboman
hodnocení

toho 18 neni castka ale 18 den v mesici moje chyba sorry

To nemohu...Ale píšete tak "divně", že to v první chvíli vypadalo že berete 18tis., přitom to bylo myšleno tak, že berete 18 dne v měsíci. Ale až budete používat velká písmena, čárky..a správné kontexty, bude to lepší.

Nicméně stejně píšete že "nemáte teď na opravu, takže to s platem asi nebude tak růžové..resp. nemáte rezervu.

Dojíždět denně 160km, to je nákladově (s amortizací auta+palivo) cca 18tis Kč měsíčně. Pokud tedy berete i 36tis čistého měsíčně a odečtete těch 18tis, není to žádné terno.

Ale to je samozřejmě vaše věc.

jd97*
hodnocení

2x

Není se čemu divit. Je to jeden z nejporuchovějších motorů od VW vůbec... Aneb aféra létajících ojnic z bloku - špatné utahovací momenty ojničních ložisek a jejich následné vydření kompozice.
Ale předpokládám, že kdyby Vám vyletěla ojnice, tak to poznáte a přes svítící kontrolu oleje byste určitě dál nejel...

Takže je tu ta druhá varianta... Ano, mohla to dělat dvouhmota. Přítelkyně si rok zpět koupila G5 s tím stejným motorem a stejným označením (tj. BLS). Chvilku po koupi se spojka začala ozývat dost podobným způsobem... Po nastartování se ozývalo takové kovové ťukání někde od prostoru spojky a přestalo vždycky po sešlápnutí spojky. Při akceleraci pak docházelo k mlácení a klepání celé karoserie.
Spojku jsem následně vyndal a na dvouhmotě chyběly tři segmenty, které způsobily, že setrvačník nebyl vyvážený a proto při akceleraci docházelo k vibracím, které se nesly po celém autě.

A nebojte... Spojka není až tak drahá... Já jí sice dělal sám, takže mě to stálo akorát 13tis za material, ale v servisech je cena pro toto vozidlo kolem cca 16-18tis za výměnu spojky (material + práce).

hodnocení

2x
Pokud to nebudeš řešit očekávej to že tě auto někde nechá v tu nejmín vhodnou dobu a pak to bude drahý
turboman
hodnocení

co my to muze vzit sebou?

Pokud se uvnitř něco náhodou rozlítne tak to v extrému múže prorazit obal převodovky

hodnocení

2x
Nedal bych 42xxx za ojnici, to auto by letělo z domu...
Dle mě je nejlepší se auta zbavit a koupit něco spolehlivějšího s levnějšími účty za opravy.
turboman
hodnocení

to je pravda uz koncernovku priste nechci sou to predrazeny sracky ale na nove auto jsem bohuzel nemel ale po tehle zkusenosti vim ze koncern nikdy!

turboman
hodnocení

ano ojnici uz mam taky za sebou stalo me to 42xxx ale zajima me jak vydrzi to este tak mesic? pak kdyz jsem byl uz skoro u baraku tak to vsechno prestalo ja kdyby si ta spojka sedla nebo tak neco

turboman
hodnocení

tak to jo no ale ted zrovna penize nemam beru 18. tak jen jestli to do te doby vydrzi pak to necham vymenit jde mi jen o tohle jezdim dene do prace 80km a domu taky 80km jen jestli to vydrzi este?

Jak máme vědět, krsi to vydrží? To auto jsme neviděli. Koupil bych si stan a nastěhoval se na měsíc do kempu někde u prace.

hodnocení

0x

Kdyz to nechas byt, tak si znicis prevodovku.

Ten dvouhmotovy setrvacnik se tam nedava pro paradu.

Tvoje volba.

turboman
hodnocení

ty tvoje slova známe chytrej az na pudu a dulezytej jak sanky v lete tvoje rady si nech nejsme na ne zvedavy

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 03. 07. 2019 11:46:57
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
... Na tazatele jsem nenapsal křivé slovo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]