Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ŘJ v autě

Od: vlada* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, odešla mi ŘJ v autě (Opel Astra G/Z18XE/ 1.8/ r.2001).
Mám možnost zakoupit použitou sadu ŘJ + imobilizér pod volant a čipy do klíčů.
Chtěl bych se zeptat, zda udělám výměnu sám (bude stačit výměna) nebo je nutný zásah přes diagnostiku?
Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ja to menil u vectry B a tam to stačilo jen přehodit
Mam dojem že astra g je ještě to samí
Dúležitý je mít jistotu že je vše z jednoho auta toho samího typu motoru co máš ty
Potřebuješ řj mororu,čtečku immo co je na spínačce a aspon jeden funkční čip z klíče na startování

pavelp*
hodnocení

1x

Mě měnili ŘJ na oktávce a musel jsem do servisu na přečipování.

Jenže Octavia není starý Opel... U koncernových aut je koncepčně jednotka jiná, tam s emusí přihlašovat do ní snad skoro všechno...

hodnocení

0x

Pravdepodobne bude nutný zásah cez autodiagnostiku. Musí sa spárovať s panelom prístrojov,čiže budíkmi.

jenda2*
hodnocení

0x
Kolega menil motor na Vectra C a auto stavkovalo. Nakonec musel do autorizovaneho servisu a pres internet mu primo z Nemecka z Opelu prehrali software. Jednoduse to pouhym prehozenim neslo.
Cčko už je plný elektroniky a bez diagu se tam téměř neobejdeš
S Gčkem to ještě de

hodnocení

0x

Ve starých Oplech se jednotky měnila úplně běžně, jen je podmínkou , aby byla zcela totožná a všechno k ní, jako imobilizer a klíčky... Nikdy nebyl problém... Ale všichni víte, že "ale" je vždycky... Může být třeba zrovna nějaká výjimka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]