Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie do auta

Od: tojsemja* odpovědí: 5 změna:

Gelová baterie 12 Volt 45 Ah lze použít do jakéhokoli auta? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zcela určitě ne. Třeba Trabanty a Avie používaly 6V baterie :)

Ale obecně - to, jestli baterie jde, či nejde použít závisí na více věcech - zcela určitě je důležitý startovací proud, orientace pólů (+ vpravo, nebo vlevo) a taky třeba velikost baterie a její upínací patky.

Navíc 45Ah je dost slabá baterie, tak na benzín typu Fabia a pod.

olinl

Když to promon nakousl- na upínání baterie ve voze vás případně upozorní i na STK. Známý vyměnil originál baterii a vložil novou jinou, měl to v zápisu z STK-uchycení baterie v držáku(nebo podobně).

hodnocení

2x
Pokud ji máš zadarmo tak jí tam dej pokud ne kup radši klasickou olověnou
Geluva potřebuje pro nabíjení myslim kapku jinou nabíječku než olověná

hodnocení

0x
A je určitě gelová? Někdo taky nazývá gelovou, baterii tvořenou skelným vláknem nasáklým elektrolytem - AGM

hodnocení

0x

Baterie 45 je poměrně slabá do většiny dnešních aut.Měl jsem ji v BMW a musel jsem ji vyměnit za 73. V pežotu mám 60-ku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]