Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto do 100t kč passat vs octavia

Od: domin* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, názory a rady.

Plánuji kupovat auto s cenovkou do 100t kč a rozhoduji se mezi passatem B6 nebo octavii 2.

Obě auta plánuji v naftě - mám lepší cenu, každý týden cesta 300km do školy a v plánu jsou každý víkend výlety v 4 lidech.

Passat se dá sehnat už za 90tisíc s r. výroby 2008 2.0tdi 103kw ale zase s vyšším nájezdem >300 tkm zatímco octavia se z velké části prodává s 1.9tdi a s nájezdem kolem 250tkm. Nadruhou stranu mi přijde passat jako více komfortnější a hlavně vybavenější než Octavia - ale zase vyšší nájezd.

Ještě dodám, že auta si opravuji sám takže plně počítám s budoucí investicemi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Koncern má v Čechách nějakou záhadnou moc. Lidé jsou ochotní předplácet starý vylítaný vrány a jiný, mladší a často i levnější auta nevidí.
Či spíše nechtějí vidět...
domin*
hodnocení

jestli se můžu zeptat o jaké mladší a levnější auta? Nemusí být levnější - cenovku mám 100k. Ale za mě už nikdy ford a renault. A to mě tady zůstává peugeot, kia, hyundai.

A spousta jiných značek.

Z těch co jsi napsal bych já tedy nějaký nechtěl nechtěl ani zadarmo.

jenda2*

Kia, Hyundai dávají na prdel VW jen to sviští. Jen pomatenci mají stále dojem, že to je německá kvalita. Tak to vykládejte majitelům zakarbonovaných motorů Škoda Auto.

danys*
Bral bych snad všechno kromě hyundaie :D
looney*

Já si taky myslím.Korejci jsou těžký konkurent VW. Já v nich vidím skvělá auta.Líbí se mi Karnival a Sorento.Já bych chtěl spíš vědět,jestli jsou lepší passaty benzín,nebo nafty

hodnocení

2x

V ČR je zvláštní magnetické pole, kdy octavie a VW při najetí 260tis najednou km ztrácí... ta výše km je často již podruhé někdy i počtvrté...Motor samotný může mít milion km - ale čím víc elektroniky, tím větší past na peníze.

Já bych do takového auta nešel - ale pokud bych si měl vybrat jedno ze dvou vedle sebe zdarma, vezmu VW.

doplněno 29.06.19 21:45: A to mě tady zůstává peugeot, kia, hyundai. a nebo - toyota, citroen a nebo z koncernu Seat- což je obdoba VW za rozumnou cenu. V každém případě potřebujete mít auto za tu cenu podle aktuálního stavu - takže peníze do kapsy a hledat a hledat - podle stavu a dokladů, ne podle značky na kapotě.

hodnocení

1x

Obě jsou to vylítané vrány se skandálníma ciframa za opravy za dveřmi. Spousta věcí se na vybraných autech dá opravit laicky, ale závady, s kterýma se budete patrně potýkat budou vyžadovat speciálně vybavenou dílnu. A o investici se nedá vůbec mluvit, ta by snad měla mít alespoň nějakou šanci něco vydělat, ne, toto je prachsprosté utrácení a nákup něčeho takového cesta do (pro)pasti.

hodnocení

1x
Upřímně ono si nevybereš koncernové vozy od roku 06 sou velkej prúser lítaj jim ojnice z bloku praskaj hlavy opotřebovávaj se vačky žerou olej vic jak benzín odchazí náhon olejového čerpadla
Ja osobně pokud bych neměl doklad o celkové opravě motoru tak bych nešel ani do octavie a už vubec ne do passata

hodnocení

0x
Okta v 1,9 77kw bez DPF.
Pasika bych nebral , jejich vyvazovaky a 2,0tdi bych nechtel.
U tohodle auta lítaj ojnice z bloku

tycoon*
hodnocení

0x

Passat je mnohem komfortnější, sedačky, odhlučnění, odtlumení motoru. Tu Octavii TDI si ideálně půjč na víkend, abys věděl, jestli s tím dokážeš žít, nebo ne. U Passatu si předem rozmysli, jaký motor chceš. Pod označením 2.0 TDI 103 kW se ukrývají tři různé motory: klasické TDI PD s osmiventilovou hlavou a DPF filtrem, pak Piezo-PD s šestnáctiventilovu hlavou bez DPF filtru a nebo moderní Common-Rail.

Předem počítej s rizikem velmi drahých oprav u obou aut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]