Nejste přihlášen/a.
Jak nejlépe zabezpečit nebo jinak - co má cenu udělat při zabezpečení dobře vybavené fabie z roku 2002 při parkování na velkém sídlišti v Praze? Koupil jsem jí nezabezpečenou. Má cenu u tohoto 8 let starého auta construct (5000,-), alarm (4000 +) či pískování skel (500,-) + allrisk pojistka za 5000,- na rok? Skutečně se tato auta ještě kradou? Nebo vykrádají? Construct by zloděje odradit mohl (vybere si v okolí jinou fabii), ale alarm moc ne. Ten zase na zloděje airbagů...Nebo jsem moc paranoidní? Nikde jsem nezjistil statistiku krádeží a vykrádání F1 v dnešní době (překvapivě ). F2 už jezdí dost, tudíž předpokládám, že první řada tak atraktivní už nebude... Nevím. Poradíte někdo?
Construct či defendlock funguje. Alarm za 3000 funguje taky, součástí je "tamagochi" (hlásič narušení vozu v dálkovém ovládání) a bejsbolku nebo teleskopický obušek si musíš koupit sám, až půjdeš ulovit případného zloděje. Potom ale pozor na paragrafy, abys nedopadnul hůř než ten zloděj, když ho zmydlíš. Kradou se všechny škodovky, na náhradní díly, je to žádané zboží.
Jj, amatérská řešení jsou zde namístě. vše, co je trošku sériové, má zloděj většinou předem zmáklé a nastudované. U trabanta stačilo skryté tlačítko, čtyři lustrsvorky, půl metru drátku a jedna silnější dioda. Pokud se startovalo bez zároveň stisknutého tlačítko, místo startování auto houkalo. Dodnes pamatuju na xichtíky kamarádů, kteří si půjčili klíčky jen aby přeparkovali, chtěl bych vidět šok případného zloděje, který by spojil drátky od spínačky. Naprosto unikátní a univerzální řešení pro všechna auta (už 7 let to montuju na Transita)...
upřímně, nemá cenu zajišťova zabezpečení nad pořizovací hodnotu vozu. pokud vám někdo bude chtít ukrást auto, tak to udělá i přes věechny vaše zařízení. gps je pro vás drahé a vzhledem ke stáří vozu i nerentabilní. dejte na volant "kliku" a snad vám nikdo vašeho miláčka nepoškodí...
na váš dotaz je každá rada drahá...
Teda pánové, nestrašte mě. To jsem si měl místo fabie koupit suzuki nebo co? Tajný vypínač je taky možnost, nicméně i ten jsem si říkal se dá najít. Kdežto ten construct jsem bral jako že odradí, protože kdo se s tím bude patlat, když vedle stojí dvě fabie (sice v holobytu, ale to je na rozřezání nebo někde na ukrajině) bez zabezpečení. Nevím, jestli se víc bát ukradení nebo vykradení, alarm + construct dohromady je už dost peněž na 8 let staré auto. S pojistkou allrisk počítám, ale stejně by člověka zamrzelo, kdyby mu ukradli auto, i když se člověk docela zahojí na pojišťovně...No, mám pocit, že jakmile neudělám maximum, tak nebudu v noci v klidu spát.
Teď mám 11 let starého peugeota pouze s klackem na volant a nikoho ty roky nezajímal. A u fabie abych se bál..
Doporučuji kombinaci všech navrhovaných způsobů - zámku řadící páky, je jedno zda dDfendlock nebo Cconstruct, k tomu pískování-leptání kódů na skla, plus jednoduchý ale hodně hlasitý akustický alarm plus amatérské zabezpečení - odpojení přívodu paliva respektive el. proudu. Zloděje už pohled na vypískované kódy a zámek páky na 99 procent odradí a zaměří se na jinou fabii...
To jedno procento znamená že nelze vyloučit naložení auta na přívěs odtahového vozidla a odcizit auto tak...Pak by se hodil složitější alarm citlivě reagující na otřesy nebo změnu polohy vozidla, ke které by s souvisloti s nakládáním mohlo dojít...Ale opakuji, jde o 1 % případů...(statistický údaj jsem si vymyslel)...Odtahu lze zabránit bez dalších nákladů také tím, že budete parkovat způsobem, který znemožní příjezd a manévrování odtahovky...Zapoměl jsem bezpečnostní šrouby na litá kola, respektive i bez nich alespoň dvě kola můžete zabezpečit tak, ža zaparkujete těsně podél vysokého obrubníku, což znemožní jejich demontáž...Pojistka proti krádeži je jen a jen na Vás, myslím že pokud investujete do výše uvedeného zabezpečení alespoň 10 tisíc, pojistku proti krádeži mít nemusíte...
Investici do kvalitního alarmu bych nepodceňoval, dá se případně v rámci budoucí likvidace auta demontovat a prodat či použít v autě dalším.
Ahoj, já jsem pred 2 rokama přišel o 4 měsíce staré Mondeo se zamknutou zpátečkou přímo před barákem
Přesto si stále myslím, že zamykání zpátečky je dobrý. A protože mi přímo policajti řekli, že mám vzít auto a objíždět okolí, protože zloději ho někde odstavěj a pár dní počkaj, jestli tam není nějaký vyhledávání, tak jsem koupil na gpstracker.cz satelitní vyhledávání co funguje přes GSM a nemusím tak platit měsíční paušál. Ten gpstracker co mám já je malá krabička, kterou jsem schoval v autě tak, že to podle mě nemůžou najít, tak doufám, že až auto zmizí, tak si pro něj jenom dojedu ) Za necelejch 5000 celkem zajímavý, a hlavně nic měsíčně, protože v tom mám předplacenou kartu. A podle mě není špatný ani nějaký to tajný vypínání - každopádně nejlepší poměr cena výkon.
Co se týče krádeží, tak si myslím, že tyhle auta se kradou hlavně na náhradní díly. Po těch bude na první fabii poptávka ještě pěkně dlouho a celkem velká, takže myslím ,že paranoidní nejsi
I na tohle už mají zloději fintu, zatáhnou auto, kde není signál, odpojí baterii a za nějakých pár dní není problém auto odvézt kdekoliv. Navíc tenhle systém se dá udělat svépomocí, stačí starý mobil s tlačítkovou volbou, kartu s funkcí lokátor, tuším od t-mobile a při otevření dveří třeba přes dveřní spínač nebo spínací skříňku telefon zabudovaný v autě prozvoní nastavené číslo, pak už stačí jen telefon sledovat. Slabina je ale právě v tom napájení...ale náklady jsou téměř nulové. Myslím ale, že osmileté auto bude spíš zloději na obtíž, cena vozu za ten risk nikomu nestojí, ledažeby někdo neměl na taxík.
doplněno 07.04.10 20:02:
Krade se i vykrádá... i fabie.
Proti krádeži dle ceny auta, pro fabku bude asi nejlepší poměr cena / výkon ten zámek řadičky. Páka na volant je skoro na nic, zloději přestřihnou volant, ten je jen z plastu.
S odpojováním baterky moc nevím, vím že to někdo u nových aut nedoporučuje kvůli tomu, že se vyresetuje říd. jednotka. Ta se pak nějakej ten km jízdy musí nastavovat. Mám to feldy, ale třeba otci to na nového forda už montovat nechtěli.
Ohledně vykrádání - jdou po viditelných věcech v autě, rádiu, navigaci... to je vždy riziko. Třeba sony ale má akci, že pokud přinesete panel a doklad o koupi rádia + protokol od policie, tak snad vám dá nové. Pokud to oželíte, můžete nechávat otevřený kastlík, aby zloděj viděl, že tam nic není.
chlapi já bych věděl, VN a usmažit! Jinak, bezdrátový zvonek, záleží na vzdálenosti od přijímače. Kdo je zručný tak jsou různé vf moduly poměrně levné. Také starší mobil na kartu. Nakonec zabezpečovací zařízení k mobilu jsou k dostání za cca 1000 kč (vhodné i na chatu a pod.). Nebo přes různé vysílače (CB, PMR)... mrkněte i na aprs.fi/... a všimněte si, jak se jezdí na dálnici, hi. Co je to aprs si najdětě přes vyhledávač. Chce to jen přemýšlet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.