Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta řidiče a profesionální průkaz

Od: lukas321® odpovědí: 3 změna:
Zdravím, může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi kartou řidiče a profesionálním průkazem do tachografu se vkládá karta řidiče nebo profesní průkaz?
Při žádosti o kartu řidiče dostanu i profesní průkaz nebo musím podat dvě žádosti?
Předem děkuji za odpovědi.
doplněno 28.06.19 15:31: Nedaří se mi tady vložit obrázek proto vkládám odkaz:
garaz.cz/...
na stránce je úvodní obrázek se třemi průkazy: řidičák, profesní průkaz,karta řidiče takže které průkazy k čemu slouží?!
Jinak řp.sk C mám zkoušky na profesak jsem udělal,psych.testy taky,zdrávo.spusobily jsem a mám jenom řidičák:jak postupovat dál?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

řidičák

karta do tachografu

profesní průkaz- staré provedení, nově se již nevydává. Jen zápis do řidičáku na 5 let.

hodnocení

2x

Karta vodiča sa vkladá do tachografu a žiadá sa o ňu samostatne. Profesionálny preukaz sa robí v autoškole a učí sa tam o prevádzkovaní nákladného vozidla,upevňovaniu nákladu a pod. No a k tým dvom ešte je potreba zdravotná spôsobilosť a psychotesty.

hodnocení

2x

karta řidiče je evidenční karta, kde se zapisuje vše o řidiči. Ta je uložena na registru řidičů.

Pokud myslíte paměťovou kartu řidiče do tachografu, tak tu vydává evidence řidičů.

Profesní průkaz se skládá v autoškole a regoistr řiičů pak vyznačí kod do řidičáku.

Profesní průkaz nedostanete na registru řidičů, ale jen záznam, do řidičáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]