Nejste přihlášen/a.
Ahoj benzínoví, naftoví a ostatní šílenci. Přemýšlím o koupi nového auta. Jako nejschůdnější varianta se mi zatím jeví Celica, ale co jsem pročítal fóra, je u ní hodně důležitý, jaký měla servis. Přece jen jsou to celkem starý auta. Abyste pochopili kdo jsem, je mi 20 a mám rád auta, který se umějí hnout, když se na to šlápne. Ostatně na fórech kvitovali, že právě Celica se pro takový lidi hodí, jelikož neřeším prostor (momentálně mám AR 147 v třídvéřovým provedení) a nabízí docela slušný poměr ceny/výkon/spotřeba. Je tu někdo, kdo vlastní Celicu nebo ji kupoval/prodal a napsal by mi pár zkušeností ? Popř. doporučit podobné živější auto? Rád bych se vešel do 100k. Hledám typ VVTi (105kw). Všem moc děkuji.
Mam ST205.
To co popisujes je jeden z dobrych duvodu, proc si takove auto poridit.
Ovsem posledni generace T230 byla uz takova dosti civilni. Vzhledove povedeny sportacek, ale s hmotnosti pres 1t a 105kW podavala vzdy pouze prumerne vykony. Na atmosferickou 1.8 te doby jde sice o paradni vykon, ale ke zbytku auta se moc nehodi. Jo kdyby stlacili hmotnost o dalsich 150kg dolu, to uz by bylo hned veselejsi.
Podvozkove je to taktez civil. McPherson a 4 prvek. Klasika. Nic svetoborneho.
Z meho pohledu, hlavni duvod, proc si poridit zrovna tohle auto je, ze z nej za par let muze byt vyhledavany youngtimer. Je jich malo, jsou vyjmecne. Ale to znamena, dobre se o nej starat.
Problem bude sehnat kvalitni nezasazenou tuzingem a s tim souvisi i sorta lidi, kteri si takove auto porizovali. Levny sportacek = mladici, kteri tomu slapali na krk a na servis uz jaksi nezbyvalo.
Souhlasím s mým "předřečníkem". Cellica je super auto, ale za kilo to žádná sláva nebude, cena těch zajímavejch je trošku jinde. Měl jsem možnost jezdit týden s GT Four a je to strašlivě zábavný auto...
Tahle třeba vypadá docela slušně, navíc je údajně servisovaná v Toyotě :
suchen.mobile.de/...
Pro RX-8 uz podle mne musis byt zaryty fanda. Jsou levne, protoze je nikdo nechce.
Sice pro ni muze platit to same co pro Celicu z pohledu unikatnosti a mozne budouci hodnoty, ale mozna taky ne - RX-7 se taky pres svoji unikatnost nikdy ze dna nevyhrabala. To by mohla byt napoveda.
Navic, pokud to chces jako jedine auto na bezne jezdeni, tak Te ekonomicky sezere, a pokud se nenaucis o motor starat sam, tak jen tak nekdo Te ho udrzovat nedokaze. Zase ale budes vazeny navstevnik Mazda servisu, pripadne nektere specialky. V kazdem pripade si ale zaplatis.
Pocitej s realnou spotrebou 15-20 litru plus olej a pravidelne GO motoru.
Ne, ze by to auto za to nestalo, ale pokud mas rozpocet 100 tisic, rekl bych, ze by si mel koukat po necem spolehlivejsim. RX je trouble maker pro srdcare.
-
Pokud pises i o Focusu ST, pak nekolik dalsich moznych aut na zvazeni
Mazda 3 mps, akorat pozor na rez a diky svornemu diferencialu tezsi rizeni v zatackach
Honda Civic Type-R, 6. generace, svizna uzovka, ale sehnat v dobrem stavu za prijatelnou cenu si nejsem jistej
Audi TT, auto pro buzeranty, ale cenove a typove by odpovidalo
Fiat Coupe, pokud mas rad Fiaty
Alfa Romeo Spider, ale do 100t asi nesezenes provozuschopny
BMW 325Ci, nesmrtelne, provarene, porid obvzlast pokud nosis ksiltovku
-
Upřímně řečeno, ve dvaceti letech jsem jezdil s VW Corrado G60, tuším že něco kolem 170 koní, ale v tom věku a v té době (1995) to byl velikánskej nářez. Ale těch moc k mání není. Nicméně pokud by se ti zadařilo, mohu ho jen doporučit. Ještě větší masakr je Corrado VR6 s 2,8l benzínem, ale těch je ještě míň a stojí docela raketu.
Najít kompromis mezi výkonem, cenou a spotřebou nebude jednoduchý.
ALE !
Tohle je můj první favorit : suchen.mobile.de/...
A tohle druhý: suchen.mobile.de/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.