Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvedák na auta

Od: kratast* odpovědí: 11 změna:
Koupil jsem stařičký jednosloupovy zvedák motex a resim dilema jaky betonovy zaklad pod něj. Je k němu zakladna z traverz, která prijde skoro celá zabetonovat, tak si říkám, že 20cm betonu by mohlo stačit(traverza je 10cm vysoká). Zakladna je 140x250 což je pri zminenych 20cm, 0,7 kubiku betonu (pisek mam za to ma kubik 1.6 tuny, beton bude podobny). Jaký je váš nazor, kolik by jste betonovali vy? Nebo jít až do nezamrzne minimalne pul metru? Dekuji foto zakladny pridavam
Zvedák na auta

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem dělal sloupák, podkladní beton 10cm pak toto:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

kratast*
hodnocení

Rozumim ti, moje situace je odlišná v tom, ze ho stavim venku a nekotvim jako ty ke staremu betonu. Kazdopadne jsem to vymyslel následně beton udelam 20cm s tím, ze v kazdem rohu (mozna i na stredu) udelam jakoby patky. Vzhledem k tomu, ze to delam v miste kde je zamkovka tak vyberu sterk a pujdu jeste lehce pod teren tak patky budou cca 60cm hluboke a navrchu bude 20 cm deska.

hodnocení

0x

To, čemu říkáš traverza, je ocelové účko. Jestli to chceš pro parádu, tak ti dvacet centimetrů stačí. Pokud to má ale něco zvedat, tak udělej pořádný základ, nebo se ti to vyvrátí.

kratast*
hodnocení

Diky za radu :) pořádný zaklad znamena?

Jistě k tomu bude nějaký návod, z praxe bych řekl, že v hale s betonovou podlahou to bude jiné (tam by mohla ta vaše hloubka stačit), než venku na volném place (zde bych počítal tak do půl metru)..

lmgify
hodnocení

0x

Motex by ti neposlal kopii jejich tehdejšího původního instalačního doporučení?

hodnocení

0x

Na Poraďte řešeno tady , návod pro dvousloupový zvedák, sice jiného výrobce, tady . A tak vypadá Motex 7515

po renovaci

kratast*
hodnocení

Tohle video jsem také našel, moje situace je trochu jiná, oni to maji ,,prilepene" ke staremu betonu já to budu stavět venku před dilnou, kdy rozeberu část zamkovky, vyberu štěrk a udelam betonovy kvadr, kde bude zabetonovana konstrukce zvedaku.

Nevím co tedy řešíte-do zámrzné hloubky.Držet to bude ,nehne s tím mráz.skoro 100%jistota,že to až pod tím budete stát nespadne!

roman7
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]