Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám Octavii 2 r.v. 2007 před FL, rád bych denní svícení a přisvicování do boku při zatáčení ale vůbec nevím jak na to, na netu jsem se dočetl, že je to potřeba naprogramovat ale, že z toho mužou být problémy s PČR/STK, někde zase, že je potřeba vyměnit mlhovky za novější. Co vše takováto blbůstka přínáší za problémy? Díky
Na O2 předFL originální denní svícení nebylo, proto nejde ani dodělat. Můžete si ho nechat dobastlit přes mlhovky, hodně lidí to tak řešilo, ale legální to nebude a můžete s tím mít problém na STK. Nakódovat jde i přísvit do zatáčky, ale obojí až od určitého roku výroby, tuším že u 2007 už by to jít mělo.
stepm - co to píšeš za nesmysl. Mlhovky nemají s denním svícením nic společného. Denní svícení lze dokoupit, existuje v různém provedení (měl jsem ho také kdysi dodělané na Fabii), Ale musí být schváleno pro provoz na pozemních komunikacích, např. toto, Něco o tom se dovíš zde. Vždy je možné světla nějak zapasovat do masky nebo nárazníku. Výběr světel pro denní svícení je také zde.
Ale my přece vůbec neřešíme tenhle hnusnej LED bazmek. Nebo aspoň předpokládám, že tazatel se ptal na možnost denního svícení mlhovkami. To se dá opravdu nakódovat přes diagnostiku, že pak prostě na polohu "0"svítí pouze přední mlhovky (dá se nastavit i intenzita - většinou se dává 60 %) bez obrysovek, koncových světel a posvícení interiéru. Problém je, že tohle řešení nemá homologaci, ale známý to třeba má takhle nastavené už dlouho a s PČR ani STK neměl problém. Více např. zde. Prostě se tím docílí podobné funkčnosti, jako má O2 poFL, kde je vedle mlhovky samostatná žárovka pro denní svícení.
To bych se divil, že to projde u STK, protože svícení mlhovkami bez mlhy, nebo deště, policie hodnotí značně tučnou pokutou. Nejspíš to u STK vypnou nějakým schovaným vypínačem. Ten předpis je jasný a jasně hovoří jaká světla mohou být použita. O tom kódování jsem oficiálně nečetl, možná se to týká novějších vozů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.