Zdravím, prosím o radu. Mám škoda O1 1.9 81kw. Všiml jsem si, že nedávno začne auto někdy ztrácet výkon, jakoby neseplo turbo. Dnes jsem byl auto projet po rychlostní silnici, cca jsem držel auto v 3 - 3.5k otáčkách. Jak jsem šlapal u 5tky cca při 120km/h na plyn, tak auto skoro plyn nepřidalo. Připomnělo mi to mojí předchozí Fabii htp, kdy prostě 120kmh bylo maximum. Turbo, palivový filtr, egr ventil měněn v srpnu 2018. Vše nové včetně turba, nebral jsem repas. Tankuji vervu na benzině a dnes jsem ještě pro jistotu kupoval čistič vstřiku, který jsem smíchal s naftou. Před chvílí jsem jel cca 20km a auto jelo krásně, turbo spinalo v pohodě a auto krásně táhlo. Jej sem tam to udělá t, výpadky. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Napadá mě škrtící klapka nebo váha vzduchu. Díky
Když přestane táhnout a ty vypneš a zapneš motor zas to jede normálně? Pokud ano tak prohlídnout podtlakový hadičky a zkusit jinej ventil N75-ovládá regulaci turba Taky bych prohlíd hadice na turbu jestli neni náká praskla pak to dělá to že když turbo začne tlačit prasklina se otevře a uteče vzduch a auto nejede Dál múže zlobit váha vzduchu to by to ale nejelo furt Ještě uvažuju že muže zlobit samotná regulace turba pokud se jezdí na spotřebu nebo pokud auto baští olej zadělá se a drhne pak de auto do nouze Tady by to turbo muselo ven regulace by se musela rozebrat a podložit 0.1mm podložkama Vzhledem k tomu že je nove rok stare je to mín pravděpodobný ale ta možnost tu je Začal bych u hadic podtlakových hadiček a ventilu N75
lukasbartos
Děkuji za radu. Auto se mi nezdá, že by žralo olej. Na oleji mám teď 7,5k a sebral to cca 2 DCL, což mi nepřijde nijak moc. S tou hadičkou to bude nejspíše ono. Jak jsem jel po té rychlostní silnici, tak jsem se snažil přibližně do těch 3,5k otáček možná i 4k. Auto bylo samozřejmě zahřáto na provozní teplotu. Jakmile jsem vypl motor a jel přibližně za 2 hodiny, tak auto táhlo krásně. Myslíte, že když sundám kryt motoru, uviděl bych, zda je nějaká hadička prasklá? Ještě dodám, že mi to nevypisuje žádnou chybu. Než se měnilo turbo, házel oto klasicky chybu motoru a emise do dílny". To však nyní ne. Díky
Po sundaní vrchního deklu se dostaneš k podtlakúm a ventilúm co ovládají turbo,egr a chcípací klapku Projdi i hadici a ten plast co de od egru k intercoleru jestli to neni prodřený či špatně nasazený de to tam za pravý světlo a aby se to dalo pořádně zkouknout musí světlo ven Pak najedeš na najezdy sundáš spodní kryt motoru a zkoukneš hadici co de od turba Známka že je něco špatně je olej či mastnota na hadici spoji cí intercoleru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.