Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis do ŘP - kontaktní čočky

Od: libor007® odpovědí: 17 změna:
Přátelé, chci si zapsat kontaktní čočky do řp. Byl jsem u očařky a možnost čoček mi napsala v rámci zprávy. Bude to na magistrátu stačit? Bude platné, když je staré skoro měsíc?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dle litery zákona opravdu musíte mít v ŘP zapsán harmonizační kód:

01.01 Brýle – v tomto případě je možné řídit pouze v brýlích
01.02 Kontaktní čočky – na řízení musíte mít vždy nasazeny jen kontaktní čočky
01.06 Brýle nebo kontaktní čočky – ideální varianta - za volant můžete v obou

rv*

Nejlepší varianta je ta, kterou mám já - tedy nemít zapsané nic a nosit brýle.

Rv nejlepší je nemėt napsané ani brýle či čočky ,prostě je nepotřeboval.

hodnocení

0x

Když máte v řidičáku na fotce brýle (pokud je používáte na dálku, musí tam na fotce být), myslím, že stačí mít u sebe doklad, že používáte také kontaktní čočky.

To je velmi špatná odpověď feraxi ,přesně to popsal martincakl

OK, nebyl jsem si jist. Nevím, jestil to tak nebylo dřív.

hodnocení

0x

Budete muset na magistrát zavolat, zda jim stačí běžná zpráva. Jsou tam poměrně ochotní a sdílní, alespoň mám tu zkušenost. Oficiálně je potřeba potvrzení:

Navštivte obvodního praktického nebo očního lékaře, aby vám vystavil zdravotní potvrzení, že při řízení můžete svou oční vadu kvalitně korigovat brýlemi i pomocí kontaktních čoček. Cena potvrzení je přibližně 200 Kč.

S potvrzením zajděte na dopravní inspektorát, kde vám na jeho základě v řidičském průkazu doplní správný harmonizační kód. Cena úpravy je cca 50 Kč.

jabraka*
hodnocení

0x

Praktický lékař do zpravy udá i možnost,či nutnost brýlí.

JB

jenda2*
hodnocení

0x

Snazte se nedelat na sebe bic. Ztratite cocky, zastavi vas policie a hned bude zkoumat zapis v ridicaku s naslednou pokutou. Je to pro vasi pohodlnou jizdu a ne nastroj k buzeraci.
hodnocení

Jako že bych jelnbez čoček, slepý jak krtek? :)
jenda2*
Jako že k řízení nepotřebujete zápis ale videt. K čemu potřebujete zápis mi nějak uniká.
hodnocení

Tak když mám psané brýle, s čočkama mi to policie neuzná. Co je na tom k nepochopení?
jenda2*
Nezda se mi zapsani do ŘP. K nicemu to neni a snad sam vite, jestli vidite nebo ne. Pouze jste dal policii duvod k vetsi kontrole a zaplatil jste dalsi poplatky. Nic jste tim neziskal.

A co třeba bez zápisu zákaz řízení? lékař zašle na evidenci že nemůže kjezdit a je vymalováno? není lepší za pár korun nový se zápisem brýle a kont.čočky?

jenda2*

Nekombinujte. Také mám brýle na dálku 0,5 dioptrií a lékař nic neřešil. Není proč. Takového lékaře neznám. Jsme lidi, nebo snad u vás ne?Pokud je někdo slepý, asi si toto uvědomí a vezme si brýle. Proč musí v ČR všichni všechno řešit, co ani není potřeba. Bez zápisu a zapomenuté brýle= špatně se mu pojede a hned to napraví. Brýle v ŘP a jejich zapomenutí při náhodné kontrole za barákem znamená flastr. Také jsem je měl zapsané a zapoměl je. Samozřejmě hned pokuta. Nechal jsem zápis odstranit a vše si řeším sám podle sebe.

Nekombinuj, 0,5 dioptrie se neřeší-nevím kolik má tazatel!

hodnocení

Tak na magistrátu mi řekli, že potřebuju potvrzení od praktika(ne od očaře). 250kč za nový řp - vždy se totiž vydává nový. Zapsané brýle již mám a proto jsem předpokládal, že doplnění čoček bude stačit od očaře. Nahánět ještě praktika se mi fakt nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]