Nejste přihlášen/a.
Jak správně by měla být seřazena skupina motocyklistů?
1 - Jet v řadě za sebou
2 - Jet dva až tři vedle sebe kdy šířkou zabírají celý jeden jízdní pruh
3 - Jet za sebou tzv. cik - cak. ( první jede u krajnice, druhý kousek za ním u středové čáry, třetí kousek za druhým zase u krajnice atd. ).
Párkrát jsem takto potkal motorkáře - byli seřazeni dle bodu 3, bylo to na silnici 1 třídy , a já jsem jel v protisměru.
správně je bod 1, všechny ostatní body jsou špatně.
(slavo, vy neznáte předpis 361/2000, že kladete dotazy?)
Pane Milane.
Zrovna včera jsem jel ve směru Havlíčkův Brod - Čáslav po silnici 38 a v protisměru jsem potkal asi 20 motorkářů.
A jak jeli seřazení - samozřejmě "cik-cak".
trojka je vhodná i při jízdě 2-5 jezdců a to z toho důvodu že ten co jede první má přehled o celé skupině a naopak ostatní také vidí na všechny...dle litery zákona se jezdí samozřejmě při pravém okraji, osobně zvlášt na slabším stroji jezdím zásadně prostředkem pruhu, nemám problém někomu uhnout pokud jedu pomalu, provoz vnímám ale pokud jedete stále při kraji, tak jsou pak řidiči schopni předjíždět i když proti jednou auta a nějaký boční odstup je jim u zadku, zvlášt na užších silnicích je to problém a ve škarpě se válet nehodlám
Samzřejmě je správně bod 1)
Jenže holt u některých pacientů za řídítky je to nastaveno trošku jinak - mnohdy mám dojem, že žijí v představě, že ta bílá čára uprostřed je vyhrazený pruh pro motorkáře - nicméně stejně pitomě jezdí i cyklisté .
Ovšem jak se praví - karma je zdarma - zrovna včera jsem pouštěl kolegům pro obveselení záběry z palubní kamery, kdy jeden takovy případ dostal takovou facku zrcátkem od protijedoucího LandCruiseru táhnoucího karavan, že sám letěl z motorky a ještě sejmul jednoho za sebou. Pozitivní je že to přežili, jestli si z toho vezmou ponaučení - no nevím, nevím...
Viz Pest - pokud jedeš u kraje tak to je o hubu, protože tě každý předjíždí i když nemá dost místa, prostě se tam nacpe i když proti jede náklaďák a musíš do škarpy...
Nevim co je vtipného když si někdo nabije hubu. Až něco přehlídneš ty, tak si to určitě taky budeš pouštět pro obveselení, že?! Tim nehájim motorkáře, spousta jich jezdí jak kreténi (to ovšem nejsou motorkáři), ale i tak mít radost že si někdo nabije je úchylnost...
Asi takhle - taky mám na mašině leccos nalítáno a nejsem nepřítelem motorkářů. Nemám žádný problém uhnout autem i kamiónem na krajnici v situaci, kdy vidím v zrcátku blížící se mašinu. Jednak mi to nic neudělá, jednak mě dotyčný s velkou pravděpodobností nebude zdržovat a jednak mám radši podobné elementy před sebou na očích, než následně v kufru ( i to jsem už absolvoval) Takže chápu, že ne vždy se dá rozumně jet naprosto po kraji, ale ,,vocamcaď pocamcaď´´ všichni jistě zažili situaci, kdy motorkáři zcela bez důvodu zabírají celý jízdní pruh a nepustí nikoho. Pro mě za mě - ať se klidně kochají jako doktor Skružný, ale kvůli tomu přece nemusí omezovat všechny kolem.
Co se týče toho videa - to není škodolibost a už vůbec ne nějaké přehlédnutí - chlapec si sám vědomě a kvalitně nas*al do polobotek machrovským průjezdem naprosto nepochopitelnou stopou dle hesla ,,hlavně nejet po kraji´´ tu almaru nemohl přehlédnout a prostě to do ní poslal snad v jakési bláhové naději že se veličenstvu všichni uklidí z cesty.
Docela mi to připomnělo podobně kvalitní materiál, kdy dědouš udělal po pražsku myšku 30 tunové samohybné houfnici, což následně komentoval ,,sem si jí nevšiml´´
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.