Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek-předvolání

Od: jara* odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu: jsem předvolaná k podání vysvětlení na Policii ČR pro porušení plynulosti silničního provozu vozidla, kterého jsem majitelkou, ale v inkriminované době jsem vozidlo neřídila(mohl to být manžel nebo syn). Existuje možnost, že nemusím vypovídat proti tak blízkým osobám? Jak se mám zachovat? Poradíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

dfens-cz.com/...

A najděte si i související články.
Hezký den.

tesyk*

Vážený kolego Al bundo.

Vámi doporučené stránky jsem ze zvědavosti navštívil též , ač nemám podobných problémů. Jsem Vám velmi povděčen, neboť tak jako na nich jsem se již dlouho nepobavil. Má-li někdo splín a neukradli-li mu auto, tak takový příběh Audi story, vysloveně pobaví. dfens-cz.com/...

jara*
hodnocení

Je hezké, že jste se pobavil, mě to ale moc nepobavilo, asi proto že se mě to přímo týká. Uvidím jestli se tak pobavím na DI kam jsem předvolaná. Přeji, aby jste se v životě jen bavil a nedostal jste se do podobných nesnází jako já.
tesyk*
Ale no tak, zle jsem to fakt nemyslel.:)

keigi*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tohle by mohlo pomoci ...
pravni.steblo.cz/... ... ramecek dole
jara*
Děkuji za upozornění na článek. Nevypovídat proti blízkému příbuznému je v zákoně o Obecní policii a u soudu. Nevím, ale zda je možné toto uplatnit na DI Policie ČR, kam jsem dnes předvolaná. Z jisté poradny mě odpověděli, že pokud neudám osobu, která vozidlo řídila, jsem viník já. Mohu být potrestána pokutou, body a odebráním ŘP. V předvolání je uvedeno porušení § 22,odst. 1 , pís. neuve!deno. Jít tam musím, ale co mě tam čeká na to se netěším. Děkuji za snahu mě poradit a držte mě pěsti.
jara*
hodnocení

Tak jsem dopadla dobře - bez ztráty kytičky, jinak děkuji za podporu
jan*

Dobrý den,

mám podobný problém jako Vy.

Prosím sdělte mi jak jste postupovala a jak jste dopadla.

Předem velmi děkuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]