Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola vozidla před jízdou

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Provádíte někdo níže uvedené činnosti a nebo sednete, nastartujete a jedete?

asstopka.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jsem si naprosto jist, že všechny úkony v tom pamfletu popsané, neprovádí před každou jízdou ani ten, kdo to v té autoškole psal.

Pokud jedu do zahraničí, nebo na delší cestu, tak auto běžně zkontroluji..to samozřejměm ano.

Ale denně to opravdu neprovádím.

Průběžně kontroluji i pneumatiky, tlak v pneu tak 6x za rok..případně když jedu kolem kompresoru..nebo se výrazněji změní teplota.

hodnocení

3x

Vizuální kontrola(světla,blinkry,kola) ano,zvlášť u služebáku kde se střídá na autě víc řidičů. Oleje a provozní kapaliny vč.stavu rezervy 1x měsíčně,ostatní dle potřeby

mot
hodnocení

3x
navic vetsinu tech veci(kapaliny, zarovky) si auto kontoluje samo.

hodnocení

2x

Po pravdě? Akorát v zimě teda ometám auto a čistím skla. No jo, no... *smich*

mot
hodnocení

2x
proc bych to proboha delal?
kontroluju spis, jestli mi nekdo neukradl znacku, svetla atd...

hodnocení

2x
Tak kontrolu je třeba poupravit stavu auta. Nové auto, které má hladinu oleje stejnou do další výměny toto přeci nepotřebuje kontrolovat před každým výjezdem, ale jednou za čas. Pneu aut s hlídáním tlaku stačí kontrolovat pohledem před jízdou a přeměřit/dofouknout v závislosti na úbytku tlaku(u mne stačí po měsíci přifuknout nějakou tu desetinku baru)

asd1
hodnocení

2x

Obejdu jestli má značky a všechny kola (+ pneu nejsou viditelně pohuštěný) a jedu...

Občas a před delší jízdou tlak v pneu/ stav kapalin. V noci na odleskách vidim jestli všechno svítí, přední světla jsou vidět i ve dne - odlesk od auta přede mnou.

hodnocení

1x

Jak píše Martin, toto nedodržuje ani ten, co to napsal. Přijede z práce, najíse a s manželkou pak jedou na nákup. Jako že bude před jízdou po obědě opět kontrolovat auto?

To nikdo nedělá, já taky ne, páč znám svoje vozidlo, a vím co kdy musím hlídat. Na světla mám kontrolu, před výkladní skříní.

mathew
hodnocení

0x

Hned první bod u služebáku nemohu provést, protože nemá ani měrku ani kontrolu oleje na pp takže to že tam není olej se zjistí až se to zadře*smich* Z toho důvodu je zbytečné obtěžovat se kontrolou toho ostatního.

hodnocení

0x
Jediný řidič, kdo tohle dělá, je jistý Pařízek.
V podání pana Svěráka ve filmu Vrchní prchni.
Klakson troubí, stěrače stírají...

berti
hodnocení

0x

To je prostě jedna z otázek, když děláte autoškolu. Když si jí u zkoušek vytáhnete, musíte vše znát. Ale potom to asi nedělá nikdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]