Nejste přihlášen/a.
Při standartním nastartování - zapnutí zapalování a počkání než zhasnou kontrolky po nastartování motor sice hned naskočí, ale vzápětí zhasne. ( nepomůže ani přidání plynu ). Když se to takto stane, není to pokaždé, tak motor nezhasne třeba až na páté nastartování.
Je to 1.2 HTP s nájezdem cca 220 000 Km.
Prvotní je diagnostika, která může (ale nemusí) odhalit náhodnou závadu immobilizéru nebo jinou závadu. Osobně bych to tipoval na nějaký uvolněný nebo zkorodovaný spoj v napájení zapalování nebo ten immobilizér.
Krtkova odpověď je nesmysl počínaje předpokládanou životností motoru. Tu předpokládá jen on. Mám zato, že svíčky jsou měněné v předepsaných intervalech, výměna startéru kvůli popsanému chování při startování je holý nesmysl, možná ty kabely, které ale na popsané chování nemají vliv.
Přesně tento problém jsem řešil asi před měsícem,mám ale fábii 1,4 16V 63Kw,výměna čidla teploty a svíček nepomohla,nakonec to byl větrací ventil automotoprikryl.cz/... ,já ho mám na sacím potrubí za filtr boxem.Ale možností je hodně ,špinavá škrtící klapka,vstřik,malý tlak palivového čerpadla...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.