Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabavení kradeného Auta

Od: paraday* odpovědí: 8 změna:

Chci se zeptat zda jde odstoupit od kupni smnlouvy jeste po vice jak 14 dnech co je stanoveno zakonem. Auto mi bylo zabaveno PCR. Bylo prerazeno VIN cislo a auto bylo i na expertize a tam bylo zjisteno ze byl prevareny cely kus s VIN a nasledne dovyrazen.

Auto bylo ale vraceno puvodni majitelce a ja u GE musim stale platit splatky. PCR zjistila ze nekdo privezl z nemecka vyhorele auto a tady prehazel nejake veci do toho co jsem koupil ja ale nemuze urcit presneho vinika ikdyz to vi ale nemaji dostatek dukazu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Ty naše zákony, chrání jen podvodníky. Ve většině případů to odnese nový majitel.

perda*
hodnocení

0x

Ano lze. Můžeš také podat trestní oznámení pro podovod.

jarda2*

Ktere bude nasledne odlozeno...

paraday*
hodnocení

To jsem podal a bylo odlozeno, jak jinak ...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Nevědel jsem, že u GE se splácí auto 14 let...co to bylo za superextrasporťák? Mimochodem, podání žaloby na neplatnost kupní smlouvy, respektive podání žaloby na cokoliv jiného za Vás PČR řešit nebude, potřebujete právníka.I když si nastudujete stávající legislatiu, je důležité znát i zákony platící před 14 lety.To sám nezvládnete. Sám žalobu bez formálních a obsahových chyb pravděpodobně nesepíšete.Pořebujete právníka.

cyril*

To máte nějakou vrozenou poruchu na čtení nebo chápání psaného textu nebo blbnete už jen tak ze zvyku? 14 dní a 14 let je docela rozdíl!

celp*
hodnocení

0x

Pane.Odstopení od smlouvy do 14 dnů je bez udání důvodu.Váš případ je jiný. K odstoupení máte závažný důvod a můžete odstoupit od smlouvy praticky kdykoliv.Byl jste podveden.Obraťte se na právníka.

doplněno 30.01.10 19:41:

Občanský zákoník §597 odst.2.

paraday*
hodnocení

U právníčky jsem s tím právě byl a o odstoupení od kupní smlouvy nic neříkala akorát jsme podaly trestní oznámení o podvod.

Policie je úplně neschopná, nechápu to. Přitom ví od koho jsem to koupil, tak by přece měl zato nést odpovědnost on...jenže má právo nevypovídat atd atd ... že prej nemájí důkaz že přímo on převyrazil čísla VIN a ostatní věci které tam byli jiné, já nevím asi shání nějakou fotku u které bude ten podvodník co se vozí v luxusních autech vyfocen jak leží pod autem a neco na nem dela...

Nerozumím tomuhle systému ale je to dělané opravu pro podvodníky :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]