Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SUW je opravdu bezpečné, jak se tvrdí?

Od: daisy535® odpovědí: 19 změna:
Zdravím, chci si pořídit své první auto. Vždy se mi líbily vozy typu SUW. Četla jsem i různé články o tom,že je to nejbezpečnější typ vozidla.
Je to pravda?
Popř. co vše by mělo auto mít, aby bylo bezpečnější?
Jsem laik, žena a blondýna , tak prosím, srozumitelné odpovědi.
Dík

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vůbec bych do tohoto tématu bezpečnost netahal...

SUV je prostě auto, které někomu vyhovuje, jinému ne.

Bezpečnost vozidel sestejně objektivně posoudí dost těžko (budete porovnávat pouze stejně velká auta, nebo všechny typy aut napříč výrobním spektrem, podle evropských norem, nebo podle norem amerických?).

Jedním z nejbezpečnějších vozidel je Merkava Mk4 a to ani neprošla NCAP testy, ale do školky s tím asi děti vozit nebudete.

Jinak si nemyslím (na rozdíl od kolegy) si nemyslím, že se nutně s SUV musí hůře parkovat. Měl jsem sedan..a teď tedy i "SUV" a parkuje se mi s ním lépe než s oním sedanem.

Jinak ona ta "bezpečnost" dost záleží na tom, s čím že se to vlastně "srazíte".

Nevybírejte nové auto podle "bezpečnosti"...nebo si ji dejte jen jako "pomocný" parametr..k těm dalším důležitým.

mot
hodnocení

2x
teoreticky ano, ma vetsi hmotnost, sedite výš.
parkovani je zase horsi, nez s normalnim autem i naklady samozrejme.

hodnocení

2x

SUV je prostě jen typ karoserie. S bezpečností to přímo nemá nic společného. Jsou to větší a těžší auta, proto se dá předpokládat, že při srážce s menším autem dopadnete lépe. Jsou ale citlivější na boční vítr a většinou hůř sedí v zatáčkách. Často mají pohon všech kol, což oceníte v zimě, i když za posledních 10 zim bych si ho u nás ani neužil.

Bezpečnost auta se odvíjí od pevnosti karoserie (viz nárazové testy Euro NCAP) a počtu airbagů (viz hodnocení ochrany posádky v těchto testech).

mathew
hodnocení

2x

Auto, které se celkem jednoduše převrátí mi moc bezpečné nepřijde. Aby bylo auto bezpečné tak by hlavně mělo mít dobrého řidiče v opačném případě nikdy bezpečné nebude.

Pro něco konrétního by to chtělo znát aspon finanční limit...

17.06.19 17:19
hodnocení

500 tis.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

az naboura male auto s 5 hvezdickama v testech do SUV se 3 hvezdickama v testech tak radeji budu sedet v tom SUV

smutnyklaun*
hodnocení

2x

Srozumitelná odpověď?Tak to bych doporučoval nekupovat jako první auto stodolu typu BMW X5 nebo Volvo XC90,ale Fabii a naučil se vše,co je potřebné na ní.A až po ujetí pár tisíc km bez nehody by bylo vhodné posadit se do takového auta,které je v rukách nezkušeného řidiče pro ostatní vražednou zbraní.

mathew
hodnocení

0x

Za 500 tisíc bych vzal nové Oktávku/Golfa, Astru. Předváděčku BMW řady 1 a nebo pak trochu jetý Peugeot 508.

hodnocení

Dík, ale už mám vyhlídlou jinou značku.

Tak se pochlubte :)

mathew - už jsi někdy viděl Octávku, Golfa, nebo Astru v provedení SUV?

hodnocení

Lexus RX 450
To je ale auto za 1,6mil. Ojeté bude levnější, ale údržba a opravy..
mathew

Tazatelka nepsala, že to musí být SUV a navíc chtěla něco co je bezpečné a předpokládal jsem, že i nové a ne že hledá starou sice ne plečku, ale když už se na tom náhodou něco rozbije jakože ani tohle není 100% spolehlivé a občas se něco rozbije tak to bude jinačí masakr. Navíc ještě najít někoho, kdo to bude umět opravit... v ČR bych ho ani nezkoušel hledat*smich*

hodnocení

Podle Vás tedy lidi, kteří nemají jinou značku než Škodu, tak jsou na tom hrozně špatně, protože českej automechanik neumí opravit jiný auta... jako fakt :-D?

jendad
hodnocení

0x

Pokud si pořizujete první auto (nevím jak máte velkou rodinu) , tak se třeba podívejte na suzuki sx4 nebo ford fusion. To jsou auta s vyšším posazem a nejsou tak velká . Takzvaně se na nich otrkáte. Začínat zrovna na SUV mě přijde jak začínat na dodávce .

Tak dodávka už je přece jen trochu něco jiného... SX4 je super, ale jako první auto do rodiny bych jej nebral.

SX4 je pro malé postavy, je to docela malé auto. Když jsem si chtěl v autosalonu zkusit posez, nemohl jsem se do něj dostat. Dveře jsou dost malé. Mám 182cm.

looney*
hodnocení

0x

Je bezpečné natolik,..jak bezbečně jezdí řidič.To je základ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]