Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chce po mě peníze

Od: oto000® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den prodával jsem auto zájemce řekl že přijede neřekl jak a skym že auto má pro někoho měl dojet v určitý den a hodinu ale večer my volal jiný zájemce který nabydnul víc a auto potřeboval nutně tak jsem tomu prvnímu napsal že auto je již v den prodáné a on my napsal o den později že chce 1500kč že měl domluvenou odtahovku má na to právo?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

1x

Napsal jste mu předem, odtah se platí za ujeté km, ne za objednání. Popřejte mu hezký den. Proč se domlouval odtah, když druhý zájemce odjel po ose?

berger*
hodnocení

1x

Napište mu,že jste problém konzultoval s právníkem,který řekl,že nemá nárok. Konzultace stála 5 tkč. Jste ochoten se domluvit - budete hodný,1500 mu uznáte,z dobrého srdce,takže Vám dluží 3500kč...*smich*. Anebo ho prostě pošlete do ...

pravnik*
A tenhle nesmysl tě napadl úplně samotného a nebo ti někdo radil?
berger*

Samotného. Na nesmyslný požadavek nesmyslná odpověď.:-P

Jasně že je to nesmysl. Ale když zkouší nesmysly on, tak my zas nesmyslama odpovidame.
krtek*

mě se náhodou tady ten myšlenkový pochod líbí...aneb...ty po mě kamenem já po tobě dvěma...je to běžná situace..kdo dřív přijde, ten dřív bere...

asd1

Spíš prodejci nesmíš věřit a pokud auto vyhovuje tak už od něj nesmíš odejít :D

= smlouva, přeparkovat + příp. odtah zařídit tak aby to už nešlo prodat jinému ani vyměnit díly...

V každém případě slušnost je slíbené dodržet, tj. pokud se domluví že auto beru tak ho už dál nenabízí = do inzerátu hodí "rezervováno". Mmch. pokud je takhle nespolehlivý, tak se dá čekat že je nějaký myš i na autě = žádná škoda...

hodnocení

1x
Pošli ho slušně do řiti a dál de stim vychcánkem vúbec nebav

vilik*
hodnocení

1x
Mně by asi hanba fackovala, kdybych s někým uzavřel kupní smlouvu, i když jen ústně, a den před převzetím kupujícím bych prodal jinému.
On s koupí zřejmě počítal, klidně mohl mít odtah smluvený na ten konkrétní den a dřív nemohl.
Vy asi morální problém mít nebudete a nic mu nedáte. On asi neprokáže, že jste mu auto slíbil. Možná bude i rád, že nemá auto právě od vás.
Ale jestli jste mu auto opravdu slíbil, tak by bylo správné mu náklady alespoň částečně kompenzovat.

popkud je to tak jak tazatel napsal tak tam žádný slib není,takže jje to problém kupce -čekatele nebo vychcánka?!

Asi takhle-kdo dřív přijde,ten dřív mele!

vilik*
Řekl, že přijede, měl přijet v určitý den i hodinu. Takhle nějak to je v dotazu.
Těžko by dotyčný jezdil s odtahem, kdyby nebyli domluvení. Ale samozřejmě to mohlo být jinak. Pokud ještě nebylo řečeno, že vůz bere, na nic právo nemá.

Já jsem zvyklý HNED a ne kdovíkdy. navíc jestli prodat na příklad za 50 000 hned nebo druhému druhý den za 70 000kč-vy byste raději dal z menším "výdělkem"? S takovouto nespolehlivostí kupujících jste se nesetkal? já už několikráte,od X lidi mám "koupen díl na opravu-ten nejstarší prodejce slibuje již víc jak rok,ten druhý někdy od půlky ledna, další chtěl odo mne koupit NOVÝ nd ze zrušeného auta-už 1/3 roku se neoozval.Takže toto je běžná věc-sdělíte přijedu zítra a zítra nikde nikdo, ani auto a stalo se mi že na dané adrese ani v okolí nikdo takový nebydlel!Dle "sousedů"!

Navíc žádná KS nebyla uzavřena,max jen příslib koupě!A to jse docela podstatný rozdíl!

vilik*
Já se s vámi dohadovat nehodlám. Já bych čekal, pokud bychom se předem dohodli. Přijde mi to jako slušnost. Hodně lidí se tak nechová, pak se ale všichni diví, kam se poděla slušnost a morálka.

Já už nečekám že někdo bude tak férový že...takže na jedni stranu máte pravdu ale na druhou-už -takové jednání je dnes standart!

taky se mi stalo že jsem prodával zánovní pneu cca kolem 500km,místo asi 1000kč/ks jsem chtěl 300/ks maník že je koupí, ale nevazná se tak jseme se dohodli že je kus dovezu kde lehce trefí-pak si je hodinu prohlížel a ... nekoupil ...takjže asi tak!

Pěkný večer!

hodnocení

1x

A byla tam jistota že to auto vůbec třeba i koupí? Něměli jste žádnou smlouvu. Ani neměl smlouvu, že má auto od Vás koupené, tak o nic nejde... Jedině by mi to bylo třeba nepříjemné, že jsem nefér nepočkal... Ale takový je život...

A není to ani bohužel neobvyklé...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

od kdy se odtahovka plati dopredu, plati se za km nebo predem domluvenou cenu podle cesty, z vasi strany sice divne ze si neco domluvite a pak prodate nekomu jinemu ale urcite bych mu nic neplatil

asd1
hodnocení

0x

Takový prodejce mám nejradši, něco se domluví a on pak změní názor a domluva neplatí. Tak snad se ti to vrátí až budeš něco kupovat ty...

Pokud odtahovce platil nevratnou zálohu a dá si práci, tak s náhradou škody uspěje. Jinak ne, jen ho poošleš do háje a má smůlu - sliby chyby.

re4zon
Prodavals nekdy neco? Minimalne pulka lidi pise ze ma zajem, prosi o rezervaci a pak vubec neprijede, nebere telefon, zkousi smlouvat kvuli nedostatkum ktere jsou videt uz na fotkach ("ja tu vic nemam" a kdyz je chci vypoklonkovat tak najednou plna penezenka penez), nechaji si poslat na dobirku a pak se balik vrati atd atd. Prodavajici ktery napise ze uz je prodano je naopak velmi slusny. A kupujici ktery plati predem za odtah auta ktere jeste ani nevidel je z rise pohadek, spis se jedna o zhrzeneho ulhaneho blba ktery se nedokaze srovnat s tim ze nekdo koupil rychleji.
A smulu ma tak jako tak, prodavajici rozhodne neruci za naklady kupujiciho pokud neco takoveho vyslovne nepodepsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]